Europarlamentarul Cristian Preda i-a mulţumit în limba poloneză lui Donald Tusk pentru discursul care a impresionat România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Europarlamentarul Cristian Preda a ţinut să-i mulţumească în limba poloneză preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, pentru discursul de la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE, care a avut loc la Ateneu. Preda a mai susţinut că nu a fost invitat la eveniment.

”Întrucât m-a întrebat multă lume dacă am asistat, ca deputat european, la discursul de la Ateneu al lui Donald Tusk, mă simt obligat să precizez că nu am fost invitat să particip la respectiva ceremonie. Profit de ocazie ca să-i spun preşedintelui Consiliului European: dziękuję, panie Tusk (Mulţumesc, domnule Tusk-n.r.)!”, a scris Preda pe Facebook. 

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a rostit joi, la ceremonia de la Ateneu, pentru a marca preluarea oficială a preşedinţiei Consiliului UE de către România, un discurs în limba română din care nu au lipsit referirile la Mircea Eliade, la muzica lui George Enescu, la Nichita Stănescu, la Tristan Tzara, la Eugen Ionescu şi Andrei Pleşu, la performanţele sportivilor români, dar şi la prima sa maşină, o Dacia.

"Sunt convins că, în aceste şase luni, veţi interpreta cu energie şi înţelepciune o adevărată Rapsodie română. Sunt sigur că preşedinţia dumneavoastră va fi la fel de energică, de românească şi de europeană ca muzica lui George Enescu. Şi nu o spun doar pentru că ne aflăm la Ateneu în această seară. O spun pentru că ştiu cât de rezistentă şi de creativă este naţiunea română. Cred că, sub bagheta dumneavoastră, orchestra va găsi sunetul potrivit şi că veţi face tot ce vă stă în putinţă pentru a lucra ca o echipă pentru apărarea intereselor Europei. Veţi fi gazdele Europei şi sunt convins că veţi acţiona în spiritul proverbului: Omul sfinţeşte locul. Am încredere, de asemenea, că veţi acorda importanţa necesară respectării regulilor. În această lume în transformare rapidă, în care viitorul ne va surprinde zi de zi, respectarea regulilor şi ataşamentul faţă de principii vor juca un rol esenţial", a spus Donald Tusk.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite