Europarlamentarul Swoboda îl susţine pe Ponta: „Referendumul din România nu are niciun câştigător”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentul austriac de centru-stânga Hannes Swoboda s-a alăturat campaniei useliste pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui român de centru-dreapta, Traian Băsescu, scrie „European Voice”.

Duminică, în ziua referendumului, Hannes Swoboda, liderul Grupului Social-Democrat din Parlamentul European, a îndemnat românii să meargă la vot pentru a-l destitui pe preşedintele Traian Băsescu.

Totodată, după anunţarea rezultatelor parţiale de către Biroul Electoral Central, Swoboda a scris pe pagina sa de Twitter că „referendumul din România nu are niciun câştigător. Acum, românii ar trebui să se gândească mai mult la ţara lor şi mai puţin la jocurile politice. Doar aşa ţara poate câştiga”.

„Nu au existat câştigători la referendum, iar toate partidele politice ar trebui să acţioneze acum a se asigura că România nu va fi cea care pierde. Forţele politice trebuie să acţioneze în mod responsabil pentru ţară şi să înceteze lupta politică internă, care ar putea pune în pericol credibilitatea România şi poziţia în Europa", a adăugat Swoboda.

Totodată, europarlamentarul Hannes Swoboda i-a solicitat lui Viviane Reding, comisarul european pe probleme de justiţie, o poziţie „neutră şi obiectivă” cu privire la situaţia din România.

Critica lui Swoboda vine ca reacţie la declaraţiile lui Reding prin care comisarul a atras atenţia că Bruxelles-ul este îngrijorat de situaţia din România şi că aşteaptă „fapte, nu promisiuni”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite