Politică

articolul anterior articolul urmator

Europarlamentarul Victor Negrescu îi cere lui Emmanuel Macron să susţină aderarea României la Schengen

4
18 Jan 2022 18:12:50
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) i-a adresat o scrisoare preşedintelui Emmanuel Macron prin care solicită susţinerea aderării României la spaţiul Schengen, în contextul deţinerii de către Franţa a preşedinţiei Consiliului UE.

„În contextul deţinerii de către Franţa a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a prezentării în plenul Parlamentului European a priorităţilor sale, am trimis Preşedintelui Emmanuel Macron şi ministrului responsabil de afaceri europene o scrisoare prin care solicit includerea aderării României la Schengen printre obiectivele preşedinţiei”, a transmis europarlamentarul, printr-un comunicat.

Negrescu susţine că „Uniunea Europeană nu poate fi completă fără România în spaţiul Schengen”. „Aderarea Croaţiei la spaţiul Schengen, ţară care a îndeplinit recent criteriile, trebuie să conducă şi la aderarea ţării noastre. Acum este momentul să insistăm, profitând de parteneriatul strâns cu Franţa şi contextul politic favorabil din Germania şi restul Europei.

Prin acest demers relansăm campania PES activists România, #RomâniaCereSchengen, care, cu ajutorul a peste 50.000 de susţinători, a condus la o rezoluţie a Parlamentului European pentru aderarea României la Schengen. Sperăm ca noua campanie, #RomâniiMerităÎnSchengen, să ne ducă mai aproape de acest obiectiv.” a mai adăugat eurodeputatul Victor Negrescu, care a organizat în trecut trilaterala Franţa-Germania-România la nivel de miniştri de afaceri europene.

Nu în ultimul rând, în comunicat se mai arată că Victor Negrescu va trimite în perioada următoare scrisori fiecărui oficial european care poate influenţa decizia privind aderarea României la spaţiul Schengen şi va începe un tur al capitalelor europene pentru promovarea acestui deziderat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Camelian Propinatiu
18.01.2022, 18:47:21

Cioloș se roagă de Macron la bistro, nu pe email, și tot degeaba.

0 (2 voturi)
silvian silvian
19.01.2022, 00:37:32

Credeam ca sunt niște criterii de aderare care trebuiesc îndeplinite . Le-am bifat pe toate ? Poate ca daca le îndeplinim pe toate numai trebuie sa ne *rugam* sa fim acceptați ! Vom fi fără doar și poate.

Dan Enache
18.01.2022, 19:36:36

1. Ati desfiintat SS? - Nu 2. Ati redus coruptia in tara? - Nu 3. Aveti lasat justitia nepolitizata? - Nu 4. Va paziti cum trebuie frontierele? - Kidding me? Mai tii minte de avionul ala cu tigari de contrabanda de nu l-a vazut nici o autoritate? Concluzie - intram in Schengen la Sf. Asteapta! Si pe buna dreptate. Mingea este in terenul vostru, al politicienilor romani.

+3 (5 voturi)
Ion_Capsuna
19.01.2022, 01:06:33

Da,ma,da! Ca daca te uiti la unguri, de exemplu, care sunt in Sugen, le-au bifat pe toate...?! Aiureli pt. naivi! Sunt mai multe interese sa NU intram, decit sa intram, mai mult de cistigat! Chiar nu e clar pt. t

-37 (37 voturi)
Modifică Setările