Politică

articolul anterior articolul urmator

Fiul lui Ion Raţiu cere AUR să nu mai folosească imaginea tatălui său. „Exerciţiul democratic se bazează pe respect, nu pe poziţii extremiste”

35
4 Feb 2021 15:14:46
Autor: Denis Grigorescu
Nicolae Raţiu, fiul cel mare al lui Ion Raţiu FOTO: arhiva personală
Nicolae Raţiu, fiul cel mare al lui Ion Raţiu FOTO: arhiva personală

Nicolae Raţiu, fiul cel mare al lui Ion Raţiu, a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul”, că cere AUR să elimime afişul partidului în care este folosită imaginea tatălui său.

„Solicit partidului Alianţa pentru Unirea Românilor să şteargă postarea în care imaginea lui Ion Raţiu este utilizată alături de identitatea vizuală a partidului AUR şi să evite în viitor orice astfel de asociere a lui Ion Raţiu cu simbolurile, doctrina şi imaginea partidului”, a declarat Nicolae Raţiu pentru „Adevărul”.

Fiul lui Ion Raţiu spune că tată său nu a susţinut niciodată „poziţii bazate pe discriminarea semenilor cu credinţe, valori, principii sau indicatori identitari diferiţi (etnie, religie etc.)”.

„Ion Raţiu a susţinut o societate democratică deschisă, tolerantă, unită, în defavoarea propagării unor idei care dezbină şi incită la ură. Nu sunt apărătorul vreunui partid politic din România şi cred cu tărie că exerciţiul dialogului democratic, aşa cum îl înţelegea Ion Raţiu, trebuie să se bazeze pe respect şi dragoste faţă de semeni, nu pe popularizarea unor poziţii extremiste şi periculoase. Ion Raţiu a promovat şi a luptat pentru garantarea Libertăţii de Exprimare, fără a uita însă de prevederile art. 30, alin. 6 şi alin.7 din Constituţia României: (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine. (7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”, a mai declarat Nicolae Raţiu pentru „Adevărul”.

Reamintim că pe pagina oficială a partidului AUR a apărut la începutul acestei săptămâni un afiş cu sigla partidului alături de figura lui Ion Raţiu şi de cuvintele sale care au rămas în memoria colectivă: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“.

Vă mai recomandăm şi:

INTERVIU Nicolae Raţiu: „Pentru Ion Raţiu, tatăl meu, Ion Iliescu a fost mereu Ceauşescu 2“

Ion Andrei Gherasim, şeful de cabinet al lui Corneliu Coposu: „Minerii au distrus casa Seniorului. Şi-au făcut nevoile în ea“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

35 Comentarii

Mihai Popescu
4.02.2021, 15:29:57

Stai bre linistit ca astia de la AUR au folosit doar citatul lui Ratiu. Peste 20-30 de ani nimeni nu-si va mai aduce aminte de Ratiu.

-12 (22 voturi)
Matei Basarab
4.02.2021, 15:35:19

In anii 90 venise si Ratiu sa fie presedinte si sa implementeze capitalismul. A luat-o in bot cand a pomenit de somaj.

-9 (11 voturi)
Ce ar spune Isus
4.02.2021, 15:35:52

Vai ce lovitura de imagine! Vai ce plansete pe sosoaca si pe ultrasii neonazisti din AUR!

+8 (24 voturi)
leuldinpanjshir99
4.02.2021, 15:32:45

Ce treaba au astia de la HAUR cu Ratiu? Doar nu se cred acum continuatorii PNTCD ...

+1 (7 voturi)
geek-a-contra
4.02.2021, 15:35:19

ratiu jr este perfect indreptatit sa le ceara sa nu foloseasca imaginea lui ion ratiu. pe de alta parte, „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“ este de fapt “I may not agree with you, but I will defend to the death your right to make an ass of yourself.” si este o zicere a unei scritoare engleze, evelyn beatrice hall sub pseudonimul stephen g. tallentyre asta vorbind de drepturile de imagine si prin extensie de autor... :)

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (35)

Modifică Setările