Fiul lui Ion Raţiu cere AUR să nu mai folosească imaginea tatălui său. „Exerciţiul democratic se bazează pe respect, nu pe poziţii extremiste”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Raţiu, fiul cel mare al lui Ion Raţiu FOTO: arhiva personală
Nicolae Raţiu, fiul cel mare al lui Ion Raţiu FOTO: arhiva personală

Nicolae Raţiu, fiul cel mare al lui Ion Raţiu, a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul”, că cere AUR să elimime afişul partidului în care este folosită imaginea tatălui său.

„Solicit partidului Alianţa pentru Unirea Românilor să şteargă postarea în care imaginea lui Ion Raţiu este utilizată alături de identitatea vizuală a partidului AUR şi să evite în viitor orice astfel de asociere a lui Ion Raţiu cu simbolurile, doctrina şi imaginea partidului”, a declarat Nicolae Raţiu pentru „Adevărul”.

Fiul lui Ion Raţiu spune că tată său nu a susţinut niciodată „poziţii bazate pe discriminarea semenilor cu credinţe, valori, principii sau indicatori identitari diferiţi (etnie, religie etc.)”.

„Ion Raţiu a susţinut o societate democratică deschisă, tolerantă, unită, în defavoarea propagării unor idei care dezbină şi incită la ură. Nu sunt apărătorul vreunui partid politic din România şi cred cu tărie că exerciţiul dialogului democratic, aşa cum îl înţelegea Ion Raţiu, trebuie să se bazeze pe respect şi dragoste faţă de semeni, nu pe popularizarea unor poziţii extremiste şi periculoase. Ion Raţiu a promovat şi a luptat pentru garantarea Libertăţii de Exprimare, fără a uita însă de prevederile art. 30, alin. 6 şi alin.7 din Constituţia României: (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine. (7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”, a mai declarat Nicolae Raţiu pentru „Adevărul”.

Reamintim că pe pagina oficială a partidului AUR a apărut la începutul acestei săptămâni un afiş cu sigla partidului alături de figura lui Ion Raţiu şi de cuvintele sale care au rămas în memoria colectivă: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“.

Vă mai recomandăm şi:

INTERVIU Nicolae Raţiu: „Pentru Ion Raţiu, tatăl meu, Ion Iliescu a fost mereu Ceauşescu 2“

Ion Andrei Gherasim, şeful de cabinet al lui Corneliu Coposu: „Minerii au distrus casa Seniorului. Şi-au făcut nevoile în ea“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite