Exclusiv: Papahagi intră în PDL. Noua Republică se dezintegrează până la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Papahagi intră în PDL. Mihail Neamţu, protocol cu PNŢCD FOTO: Mediafax
Adrian Papahagi intră în PDL. Mihail Neamţu, protocol cu PNŢCD FOTO: Mediafax

Adrian Papahagi, vicepreşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate, a declarat, în exclusivitate pentru adevarul.ro, că se înscrie în PDL. Alături de Papahagi, şi alţi membri al Fundaţiei se vor înscrie într-unul dintre cele trei partide care constituie Alianţa România Dreaptă. În ceea ce priveşte Noua Republică, partid condus de Mihail Neamţu, s-a găsit o soluţie: un acord cu PNŢCD şi o candidatură pe listele acestui partid.

Adrian Papahagi a explicat pentru adevarul.ro că va alege Colegiul numărul 1 din Cluj. ”Eu şi ceilalţi colegi ai mei am ales soluţia de a ne înscrie în partidele care constituie Alianţa România Dreaptă. Eu personal mă voi înscrie în PDL. Ceilalţi colegi ai mei vor alege în ce partid intră, în funcţie de şansele care li se oferă. Eu voi alege Colegiul Electoral numărul 1 din Cluj, locul unde m-am născut. Dacă se va putea voi candida acolo”, a explicat Papahagi pentru adevarul.ro. 

Soluţia aleasă de Papahagi este una de natură juridică. Fundaţia Creştin-Democrată nu este partid şi nu se poate înscrie individual în alegeri. Înscrierea în unul dintre cele trei partide este soluţia gândită împreună cu ceilalţi lideri ai PDL. 

Colegiul numărul 1 din Cluj este liber, după ce deputatul Mircia Giurgiu a devenit deputat independent. În 2008, acesta a candidat sub sigla PDL, dar între timp a renunţat să mai activeze sub culorile acestui partid. Presa locală speculează că Mircia Giurgiu va candida la alegerile din 9 decembrie sub sigla USL. 

Noua Republică, protocol de colaborare cu PNŢCD

Adrian Papahagi a precizat că Noua Republică a găsit o soluţie de compromis pentru a putea intra în alegeri. După ce nu s-a putut constitui ca partid, formaţiunea condusă de Mihail Neamţu va stabili un protocol cu PNŢCD.

”Problema cu Noua Republică este o mare suferinţă pentru noi. S-a găsit o soluţie. Partidul se va integra în PNŢCD şi va candida pe aceste liste. După alegeri urmează să se regrupeze şi să constituie din nou un partid”, a mai explicat Papahagi pentru adevarul.ro.  

Noua Republică nu s-a putut constitui ca partid după ce a primit o plângere la Tribunal. Astfel, partidul nu a fost inclus în alianţa semnată astăzi de liderii celor trei partide PDL, PNŢCD şi Forţa Civică. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite