articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV Interviu cu jurnalistul rus Nikolai Morozov. Un sfert de veac la Bucureşti

70
20 Mar 2017 01:32:57
Răzvan Munteanu
Nikolai Morozov Foto: Arhivă proprie
Nikolai Morozov Foto: Arhivă proprie

70 Comentarii

Quiet Guy
20.03.2017, 02:23:41

Sincer sa fiu, ma mir ca in "Adevarul" a putut apare un asemenea articol.

+2 (6 voturi)
unul
20.03.2017, 07:42:47

" Au trebuit nişte ani pentru ca Mosocova să se dezmeticească. Punctul de referinţă este discursul de la Munchen al lui Vladimir Putin, din 2007, în care el a punctat că Rusia are propriile interese naţionale, şi că va duce o politică externă independentă, având grijă de securitatea ei. Ceva stupefiant, nu e aşa? Atunci însă s-a produs un şoc, au sunat cuvinte grele – ameninţare, agresiune, etc., şi în sfârşit s-a strigat: "Şo pe ei!" Şi în România există anumite clişee negative privind Rusia. Unii le cultivă din propria credinţă, alţii din inerţie, alţii din interes. Algoritmul este simplu: cu cât eşti mai ostil Rusiei, cu atât mai multă bunăvoinţă culegi din partea opusă. Adică, vorbim despre oportunism. Oricum unul dintre rezultatele acestei situaţii este că despre Rusia de astăzi în România nu se ştie mai nimic, ceea ce lasă loc pentru minciuni. " Romanii sunt tinuti intr-o minciuna continua fata de Rusia. Pentru ca pentru asta au fost inventati, ca sa injure Rusia. Este o rusine foarte mare sa fii roman. ar cat de mare e aceasta hidra Europeana se vede in Moldova, unde Dodon care incearca sa spuna adevarul, e uneltit sub toate formele de catre Guvern. Sau ce isterie au iscat serviciile cand s-a aflat ca Trump ar putea deveni prieten cu Rusia ! Dar in opinia mea aceasta situatie face bine Rusiei. Pentru ca daca era o colaborare amicala cu Europa ar fi fost mult mai degradata de catre Europa. In situatia asta Romanii credinciosi au un tel in Rusia ca si Tara Libera. Deja se incearca si la noi sa apara voci care sa dea Rusia ca exemplu: in legatura Familiei, a Moralei etc

-17 (23 voturi)
Vlad Vlad
20.03.2017, 09:30:08

"e s-a întâmplat în România apoi, legat de cine sunt teroriştii, este un subiect delicat care a căpătat şi tente politice. Se ocupă procuratura, sunt anchete în curs." - Sa morti tu! de 25 de ani se freaca procuratura si nimic. "Aboimov a reacţionat dur, refuzând orice amestec în treburile interne ale României " si cei 20000 de turisti rusi veniti in romania erau intr-o mare veselie de Craciun, plus ca sarbatoreau craciunu dupa calendarul europei, nu dupa cel rusesc, ca erau veniti cam devreme. Orice ar fi sunt "sigur" ca baiatu asta raporta doar stiri pentru presa de la Moscova. :)))))

+8 (10 voturi)
mircea georgescu
20.03.2017, 09:45:28

E greu cu rusii! Mereu a fost asa! Totusi suntem vecini, putina diplomatie nu strica.

+5 (9 voturi)
Stefanescu Marian
20.03.2017, 10:00:06

Interesant.Să observăm că Rusia debarcă la Bucureşti oameni din ce în ce mai competenţi şi "mari în grad".Asta înseamnă că a reînceput să ne acorde o atenţie mai mare.Chestia este că această atenţie este pozitivă şi pentru România,rămasă într-o atitudine anti-rusă aproape de neînţeles.Acum când UE este în chinurile facerii se observăm că singura cale mai sigură între Vestul şi Estul european rămâne România(calea prin Polonia este aproape obturată de vechile amintiri din istoria zonei).Cred că România poate fi calea principală a colaborării politice şi economice Vest-Est în Europa cu beneficiile corespunzătoare,fiindcă România nu are animozităţi profunde nici cu Germania nici cu Rusia.Referitor la Rusia,aceasta are nevoie ca de aer de o colaborare cu Europa şi prin Polonia nu se poate.Cred că lucrurile merg bine în relaţiile Rusia-România.Să vedem şi ce politică va duce Trump în Estul european.S-ar putea să avem surprize plăcute.

+2 (10 voturi)