Politică

articolul anterior articolul urmator

Exemplu de nesimţire în politica românească. Partidele critică USR, dar nu au o alternativă viabilă la oferta USR

29
19 Oct 2021 10:43:08
Ştefan Vlaston

Critică doar în virtutea principiului demolator. Aşa se face politică în România. Partidele demolează, nici unul nu construieşte. USR a dat un exemplu. Asta avem noi de oferit, dacă votul parlamentului consideră că nu este bună ofertă noastră, asta e. Dar ne-am făcut datoria de partid parlamentar. USR a vrut să reînvie coaliţia PNL-USR-UDMR, dar fără Cîţu care a călcat în picioare Acordul de guvernare existent.

N-a fost primită oferta sa, nu are decât să vină alt partid cu altă ofertă.

Ce oferă PNL şi PSD?

PNL vine cu o ofertă de guvern condus de Florin Cîţu, pe care nu-l votează nici măcar tot PNL. Orban s-a declarat pe faţă împotriva lui Cîţu, iar tabăra Orban nu va vota un guvern Cîţu. După declaraţiile de până acum, nici PSD sau AUR nu au de gând să voteze un guvern PNL, pentru a demonstra impotenţa PNL şi a preşedintelui Iohannis de a da un guvern stabil în această situaţie extrem de grea pentru România. Şi a câştiga procente electorale în 2024.

Florin Cîţu este respins de majoritatea societăţii româneşti şi se face de râs cu fiecare ocazie în care deschide gura. A ajuns şeful guvernului şi şeful PNL cu sprijinul nemijlocit al preşedintelui Iohannis, care-şi dorea o slugă credincioasă în fruntea PNL şi a guvernului. Şi care execută orbeşte tot ce îi cerea preşedintele. Desemnarea sa, în cazul în care guvernul Cioloş nu trece de parlament, va fi o pierdere de timp impardonabilă în condiţiile în care România înregistrează sute de morţi pe zi din cauza pandemiei.

PSD nu oferă nici el nimic pentru continuarea guvernării. Mai mult, Marcel Ciolacu se face de râsul lumii când scrie pe facebook:

„Când matematica arată că schiţa ta de Cabinet-fantomă va strânge cele mai multe voturi contra din istoria Parlamentului, să insişti bezmetic în a prelungi criză politică în plin dezastru sanitar înseamnă, la final, iresponsabilitate.

Alianţele politice se fac şi se desfac, economia se poate repara, dar vieţile pierdute nu le mai poate aduce nimeni înapoi!”

Şi schiţa lui de cabinet care este? Tot „fantomă”, de n-o vede nimeni? Dar alianţele create de PSD, unde sunt? Câţi morţi vom avea pentru că PSD nu se implică în formarea unui nou guvern?

Mai spune Marcel Ciolacu:

„Când sute de români mor zilnic, iar tu te agăţi de negocieri politice fără sens arată o lipsă cumplită de empatie faţă de dramă a mii de familii”.

Şi care sunt negocierile politice, alea cu sens, iniţiate de PSD? Nu există. Poate pe „sub masă”!

Să critici pe alţii care fac ceva pentru a da o guvernare ţării, în timp ce tu nu faci absolut nimic, este chiar culmea nesimţirii!

Preşedintele Iohannis, în faţa unei alegeri imposibile

Dacă guvernul Cioloş nu trece, preşedintele va desemna pe cineva de la PNL să formeze guvernul, probabil pe Florin Cîţu. Care nu are nicio şansă să formeze un guvern, dacă a fost demis cu 281 de voturi în Parlament. Alte săptămâni pierdute, în timp ce România se află în epicentrul unei furtuni „perfecte”. Şi după ce va fi respins şi Florin Cîţu, ce facem? Stăm cu guvern interimar până la alegeri anticipate? Timp de şase luni? Cu sute de morţi pe zi, pentru că nu avem un guvern valid care să ia măsuri drastice de stăvilire a pandemiei, cum vedem că iau alte ţări aflate într-o situaţie mai puţin proastă, comparativ cu a noastră.

Aici am ajuns datorită politicii sale de autocrat, care voia să conducă şi PNL şi guvernul şi ţara. Ceea ce doar dictatorii îşi propun. Că toată această politică i se întoarce acum ca un bumerang în cap, asta e, palidă consolare.

Nici PNRR, în care ne pusesem atâtea speranţe, nu mai este sigur. Un guvern interimar nu poate semna documentele de aprobare a PNRR. Nu mai vorbim de criza generată de explozia preţurilor la energie.

Partea şi mai proastă este că preşedintele Iohannis şi guvernul interimar Cîţu vor trebui să facă faţă manifestaţiilor antiguvernamentale inerente în condiţiile în care zeci de mii de români vor îngheţa de frig în case la iarnă. Atunci o să vedem degringolada instituţiilor statului!

Concluzie

Dacă ar înţelege ce am explicat mai sus, actualul Parlament ar vota guvernul Cioloş, pentru a trece iarna cu un guvern valid, capabil să ia măsuri dure de oprire a pandemiei, de sprijin pentru cetăţenii aflaţi în dificultate, de semnare a acordului pentru PNRR.

Cum nu-i văd în stare pe parlamentarii noştri de prea multă înţelepciune, rămâne ca România să plonjeze în „furtuna perfectă”!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

herr v.6.01
19.10.2021, 11:40:29

Da, dle, curata nesimitire! Sa nu aplauzi politica mareata propusa de "salvatorii" admirati de dl Vlaston.

-21 (25 voturi)
Ştefan Vlaston
19.10.2021, 11:45:06

Nu, sa oferi variante

+22 (26 voturi)
Stanila Ion
19.10.2021, 12:48:09

Unde sunt "ofertele variate" propuse de tov. inspector! ?

-18 (20 voturi)
Lucifer
19.10.2021, 12:03:33

Plângi, poporule român, plângi! Salvatorii tăi( Uniunea SALVAŢI România...) sunt pe cale să fie eliminaţi de pe eşichierul politic. Iar cei doi idoli ai progresismului antinaţional, numiţii Cioloş+Barna, vor fi sacrificaţi de poporul nerecunoscător care nu vrea să fie salvat de nimeni şi mai ales de Cioloş+Barna. Poporul român mai ratează o şansă istorică, după ce a ratat comunismul, fesenismul şi pesedismul acum ratează şi progresismul....

-18 (22 voturi)
Stanila Ion
19.10.2021, 12:45:50

Tov. inspector vede totul negru.... Oricum a facut progrese, acum critica si PSD...

-15 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările