Explicaţia lui Orban pentru lipsa României la Forumul Economic de la Davos: Acolo e cu rezervări din timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ludovic Orban. FOTO Mediafax
Premierul Ludovic Orban. FOTO Mediafax

Premierul Ludovic Orban a explicat, marţi, pentru Mediafax, că România nu are reprezentanţi la Forumul Economic de la Davos, fiindcă invitaţiile au fost trimise înainte de preluarea guvernării de către PNL. Şeful Guvernului a punctat faptul că actuala putere nu a mai putut parcuge întreaga procedură de confirmare.

„Invitaţiile au fost, practic, înainte de preluarea guvernării de către noi. Noi când am venit, am aflat pe ultima sută de Forumul de la Davos”, a afirmat premierul Ludovic Orban, marţi, întrebat de ce România nu participă la Forumul Davos, potrivit Mediafax.

Şeful Guvernului a sintetizat astfel lipsa: „Practic, acolo e cu rezervări din timp”. Ulterior, liderul de la Palatul Victoria a precizat că nu au putut fi parcurse procedurile. „Am aflat târziu şi nu am putut parcurge proceduri de confirmare”, a conchis Orban. 

Preşedintele american Donald Trump, activista Greta Thunberg, şeful Uber, Dara Khosrowshahi, noul director al FMI Kristalina Georgieva, cancelarul german Angela Merker sau preşedintele Băncii Centrale Europene Christine Lagarde se numără printre oaspeţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite