FADERE: Guvernul vrea să impoziteze încă o dată în ţară veniturile românilor din diaspora, chiar dacă aceştia plătesc impozit în ţările unde lucrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Ţecu, preşedinte FADERE
Daniel Ţecu, preşedinte FADERE

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) îi cere prim-ministrului Mihai Tudose anularea amenzilor fiscale pentru românii din diaspora şi a dublei impozitări.

Românii care intenţionează să plece din ţară pentru mai mult de şase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendaţi dacă nu notifică Fiscul în prealabi. „Pe lângă amenzi, ei vor fi siliţi să mai plătească odată şi în ţară, unele taxe achitate deja în ţările în care muncesc. Fiscul a prezentat un astfel de formular de schimbare a domiliciului fiscal care ar fi trebuit sa fie completat de către toţi românii care au domiciliul in România şi rezidenţa in străinătate“, susţine FADERE.

Obligaţia este prevăzută de Codul fiscal şi este detaliată de Ordinul Ministerului Finanţelor nr. 1.099/2016, iar începând cu prima zi a anului 2018 neîndeplinirea acesteia va putea fi amendată cu sume cuprinse între 50 şi 100 de lei, conform Ordonanţei Guvernului nr. 30/2017.

"Mi se pare o strategie total eronată din partea guvernului. Credem că statul român ar trebui mai degrabă să se îngrijoreze de numarul uriaş al românilor plecaţi si de fapul ca ei nu mai vor să se intoarcă. Suntem pe locul doi în lume privind numărul persoanelor plecate din ţară, după Siria. Este inadmisibul dacă prin astfel de tertipuri cu formulare tăinuite îşi propun autorităţile noastre să contracareze faptul că în fiecare ora pleacă 9 adulţi care nu se vor mai întoarce în ţară, în foarte puţin timp în România nu va mai avea cine sa lucreze. Este inadmisibil unde s-a ajuns. De vreo 5 ani tot circulă veşti ca Statul Român urmează sa impoziteze incă odată in ţară veniturile romanilor din diapora, chiar daca acestia plătesc impozit in ţările unde lucrează. Iată că astăzi o parte din aceste zvonuri a devenit realitate", a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite