Falcă îndeamnă ONG-urile să reacţioneze faţă de "agresivitatea" USL împotriva culturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad
Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), îndeamnă ONG-urile şi oamenii de cultură să reacţioneze faţă de "agresivitatea" USL împotriva culturii, afirmând că USL cedează doar la presiuni, "precum cele internaţionale din ultima vreme".

Gheorghe Falcă a declarat, vineri, la sediul PDL Arad, în calitate de purtător de cuvânt al Mişcării Creştin-Liberale (PDL+PER), că în ultimele trei luni Guvernul Ponta "a demonstrat o agresivitate faţă de cultură", transmite Mediafax.

"Au fost agresivităţi faţă de Institutul Cultural Român, faţă de amplasarea bustului lui Corneliu Coposu la Arad, faţă de Secretariatul de Stat al Cultelor şi acum prin desfiinţarea TVR Cultural. România va deveni singura ţară care nu va avea un canal specializat pe cultură, ceea ce arată că USL limitează dreptul la exprimare", a declarat Falcă.

Primarul Aradului a îndemnat ONG-urile, asociaţiile şi pe oamenii de cultură să reacţioneze faţă de "atacurile USL împotriva culturii".

"Îi rog să transmită scrisori către USL cu punctele lor de vedere faţă de această agresivitate. Numai prin presiune poţi rezolva unele probleme. USL cedează doar la presiuni, precum cele internaţionale din ultima vreme", a declarat Falcă.

Edilul a spus că la Arad va declanşa "o campanie de informare" a cetăţenilor, cărora le va trimite scrisori acasă pentru a le prezenta proiecte locale a căror finanţare a fost oprită de când USL a preluat guvernarea ţării. Edilul a menţionat suspendarea finanţării pentru construirea a două pasaje pe centura rutieră a oraşului, parte din DN 7, şi "blocarea" unui program de reabilitare a 307 kilometri de drumuri din judeţ.

Pe 10 august, CA al TVR a adoptat Programul de redresare economică a Televiziunii Române, care prevede că TVR Info şi TVR Cultural trebuie să îşi înceteze emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 (care se va redenumi TVR 2 Cultural ) şi de TVR 3.

TVR Info şi-a suspendat emisia miercuri, 15 august, la ora 23.59. Pe de altă parte, conducerea TVR nu a anunţat momentul în care TVR Cultural îşi va suspenda emisia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite