Articol publicitar

Fără hoţie reparăm şcolile. Află planul USR PLUS (P)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 30 de ani ni se pune aceeaşi placă: Nu sunt bani. Nu avem spitale moderne pentru că nu sunt bani. Nu avem autostrăzi pentru că nu sunt bani. Nu avem şcoli noi pentru că nu sunt bani. România nu este şi nu a fost o ţară săracă. Este o ţară cu oameni săraci ţinuţi aşa de o caracatiţă de hoţie, corupţie şi nepotism care a căpuşat instituţiile statului la toate nivelurile.

Din cinci în cinci ani, la alegeri, PSD promite că investeşte în şcoli, dar a furat banii şi în continuare peste 2000 de unităţi de învăţământ din România au toaleta în curte, iar copiii mor în accidente stupide în fose septice. În 2016 Guvernul Cioloş a adus în România fonduri europene care au fost investite în programe de educaţie, dar acestea nu au fost continuate de PSD. De ce? Pentru că le era greu să fure.

Ce propune Alianţa 2020 USR PLUS?

MAI MULTĂ EUROPĂ ÎN EDUCAŢIE

Uniunea Europeană are nevoie de o recentrare a priorităţilor strategice spre educaţie. Vrem ca Parlamentul European să promoveze politici europene de aliniere şi creştere a standardelor europene comune în materie de educaţie, să suplimenteze bugetul european destinat proiectelor în educaţie şi să susţină suplimentarea bugetelor naţionale dedicate acestui domeniu.

FONDURI PENTRU SECURIZAREA ACCESULUI LA EDUCAŢIE

Alocarea de fonduri europene la nivelul întregii comunităţi concentrate către creşterea şi securizarea accesului la educaţie pentru copiii din familiile nevoiaşe: decontarea costurilor de transport pe toată perioada şcolarizării, reabilitarea unităţilor de cazare pentru elevii din şcolile tehnice şi de meserii care locuiesc la distanţă.

FONDURI PENTRU INFRASTRUCTURĂ

Susţinem creşterea calităţii învăţământului vocaţional, tehnic şi agricol prin alocarea de fonduri europene suplimentare către programe de dezvoltare a infrastructurii necesare acestui tip de şcolarizare (ateliere, sere, laboratoare).

”NIMENI NU RĂMÂNE ÎN URMĂ”

Vrem să creăm la nivelul Uniunii Europene un fond special „Nimeni nu rămâne în urmă” pentru regiunile cu educaţie deficitară. În România, la ţară, dintre oamenii cu vârsta între 25 şi 64 de ani, 38% au absolvit doar gimnaziul, 22% au făcut şi o şcoală profesională şi mai puţin de 17,5% au terminat liceul. Doar 0,4% din populaţia din mediul rural urmează cursuri de formare profesională după terminarea şcolii.

ERASMUS PENTRU LICEENI

Propunem programul ERASMUS pentru liceeni: burse de mobilitate pentru organizarea şi realizarea de programe de schimburi pentru liceeni.

CULTURĂ ŞI ISTORIE EUROPEANĂ

Susţinem introducerea, în toate statele membre, în învăţământul primar şi gimnazial, de conţinut educaţional axat pe cultura şi istoria europeană, cu accent pe unitatea şi integrarea europeană a tuturor statelor membre.

GARANŢIA PENTRU COMPETENŢE

Propunem adoptarea, la nivel european, a Garanţiei pentru competenţe - cadrul legislativ care să asigure accesul la competenţe cheie aliniate cu nevoile pieţei muncii pentru persoanele cu dificultate de acces la formare.

CADRU PAN-EUROPEAN DE EVALUARE

Vrem crearea unui cadru pan-european de evaluare periodică cu metode şi conţinuturi de evaluare aliniate la testele PISA (Program For International Student Assessment) - inclusiv prin trecerea de la testele cu hârtie şi creion la evaluarea computerizată.

EDUCAŢIE FINANCIARĂ

Ne angajăm să elaborăm proiecte de educaţie a elevilor asupra importanţei economisirii şi administrării averii personale, precum şi integrarea temelor de educaţie antreprenorială în programa şcolară care să le permită tinerilor să îşi construiască o carieră de antreprenori.

SUPLIMENTAREA GARANŢIEI PENTRU TINERET

Milităm pentru folosirea mai eficientă şi suplimentarea garanţiei pentru tineret, pentru a ajuta tinerii să îşi găsească locuri de muncă, dar şi pentru dezvoltarea unei garanţii pentru competenţe (descrisă mai sus).

Votează pe 26 mai Alianţa 2020 USR PLUS!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite