Politică

articolul anterior articolul urmator

Făt-Frumos din Lacrimogene

9
6 Oct 2021 15:37:24
Péter Demény

Cumva, decepţiile din maturitate se adună ca cele din copilărie: cu timpul, aflăm cauzele lor, poate devenim mai înţelegători, dar decepţia rămîne. Poţi fi Nietzsche sau Freud în privinţa motivelor pentru care X sau Y te-a decepţionat, în adîncul tău rămîi Gigel Decepţionatu.

L-am votat pe Klaus Iohannis pentru că speram că faptul că este german înseamnă ceva, şi încă ceva bine. Punctualitatea şi Sibiul renăscut - iată care au fost motivele mele de speranţă. Fusesem avertizat că pentru oraşul înviat sunt şi alţii „vinovaţi”, dar ce înseamnă raţiunea pentru cel care vrea să spere din răsputeri?! După Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu nici nu se putea să nu sper - deşi am sperat şi la Constantinescu, şi la Băsescu.

Acum, mă simt ca un măgar ticălos. Gluma cu „Jó napot kívánok” m-a durut, dar încă l-am putut încadra în portretul politicianului interesat de... interese. Dar golful şi circul PNL cu Florin Cîţu nu mai pot să le încadrez decît în portretul carieristului nepăsător. Aşa cum zice Mihai Şora, Iohannis poate fi strîns de multe motive, dar nepăsarea şi chiar cinismul în mijlocul unei pandemii invocată chiar de onor preşedintele cînd cu salutul în limba maghiară nu fac decît să dau cu capul de toţi pereţii.  

Trist este că poate iar se va ivi cineva în care omul să spere şi-apoi poate să se năruie şi acel Făt-Frumos din Lacrimogene. România, ţara carieriştilor şi a măgarilor care crezuseră în ei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Utilizator Adevărul
6.10.2021, 15:53:58

Comentariu considerat abuziv.

Zev Zevescu (Russkii korabli, idi nahui)
6.10.2021, 15:54:22

Cam asa. Good man Peter.

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
6.10.2021, 16:12:58

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
6.10.2021, 15:58:26

Comentariu considerat abuziv.

Mircea Nistor
6.10.2021, 16:51:17

Trist este că mulți cu carte,cu studii superioare l-au votat fără ezitare .Penibil este că PNL a scos din căciulă un candidat, nu numai cercetat penal, ci chiar trimis în judecată pentru dobândirea ilegală a dreptului de proprietate asupra unei case pe care până la urmă a pierdut-o ...Care PNL făcea mare caz de integritate,onestitate ..Rahat. Scandalos este că în justiție s-au găsit "mijloace" prin care s-a amânat de două ori pronunțarea deciziei tribunalului prin care KWJ a pierdut dreptul de proprietate asupra unei case dobîndite ilegal : foarte "strategic" ,o dată înainte de turul întâi, apoi între turul unu și doi.Deștept, nu-i așa ?! Abia după ce gămanul a ajuns pe tron la Cotroceni, am aflat că tocmai am pus în fruntea țării un uzurpator al dreptului de libertate al altuia .Nimeni altcineva decât " capo" -ul liberalilor. Vorba lui Eminescu : " Au de patrie,virtute, nu vorbește liberalul ?!.."Ceea ce nu l-a împiedicat să aibă tupeul să ceară un al doilea mandat, când nici măcar nu bifase o realizare din promisiunile primei campanii electorale .Și atunci,vă întreb, ce minte au de fapt votanții școlarizați, chipurile, ai lui KWJ ?! Poate, cine știe, l-au votat și dascălii,pe acela care a dat cu piciorul carierei didactice, ca să se dedice domeniului mai "lucrativ" al politicii și administrației locale .Unde ai pârghiile și mijloacele să afli ce case nu sunt revendicate de moștenitori, să-și poți "trage" acte pe ele și deveni mare rentier .Pentru că asta au votat mulți " școlarizați" din Romînia : un belfer arogant pe spinarea poporului român,un rentier trândav și arogant .Mai că-mi vine să-mi aduc aminte de spusele lui Băsescu ," școala românească produce idioți "... GHINION .

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările