Felix a mai tras un pârţ în direcţia Justiţiei. Tsunami în Oceanul Pacific

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu e varan, e sconcs. O malformaţie a naturii, care doar printr-o înşelătorie istorică a lăsat impresia că e om. Înşelătoria a mers atât de departe, încât vietatea a căpătat un nume (Dan Voiculescu) şi un nume de cod (Felix).

Astăzi, Dan Voiculescu şi-a dat din nou demisia din Parlamentul României, la doar şase zile după ce a depus jurământul. Explicaţia sa, rostită de la tribuna Senatului, este halucinantă: „În ultimul timp, se speculează foarte mult că imunitatea a devenit o piedică în realizarea actului de justiţie, fie că este vorba de imnunitatea parlamentară sau cea prezidenţială. Pentru că există un dosar în justiţie în care am fost implicat - a fost inclus numele meu în acest dosar -, am luat decizia ca începând de astăzi, 28 ianuarie, să renunţ la imunitatea parlamentară, astfel încât justiţia să îşi facă datoria. Ca atare, demisionez din Senat”.

Cât tupeu, câtă nesimţire, cât jeg s-a adunat în carcasa acestui individ! Auzi, demisionează pentru a renunţa la imunitatea parlamentară, astfel încât justiţia să-şi facă datoria. Păi, dacă îşi doreşte într-adevăr aşa ceva, de ce a mai candidat luna trecută, când s-a imunizat?

Pe de altă parte, şi dacă Dan Voiculescu nu demisiona, nimic nu împiedica justiţia să-şi facă datoria. Ba chiar avea mai multe şanse să-şi facă datoria, pentru că dosarul se afla la Înalta Curte, unde se apropia de un verdict. Acum, demisia readuce dosarul la Tribunalul Bucureşti, iar pe Felix îl îndepărtează de sentinţă. Prin noua manevră a creierului bolnav al USL, justiţia este împiedicată să-şi facă datoria. Adică, taman pe dos decât declarase stăpânul Antenelor.

Este a “n”-a piruetă politică prin care Dan Voiculescu fuge de justiţie. Calendarul ruşinii felixoide arată dimensiunile ticăloşiei în care se scaldă acest sinistru personaj.

25 iunie 2012 – Cu patru zile înainte de a fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Voiculescu îşi dă demisia din Senat, invocând faptul că parlamentarii USL n-au susţinut un proiect al său. Nemaiputând fi judecat de Înalta Curte, dosarul său este “retrogradat” la Tribunalul Bucureşti.

9 decembrie 2012 – Voiculescu candidează şi este ales din nou senator. Dosarul său ar trebui să se întoarcă la Înalta Curte.

19 decembrie 2012: senatorii depun jurământul, nu însă şi Dan Voiculescu, care lipseşte de la şedinţă.

20 decembrie 2012 – Tribunalul Bucureşti decide: Dan Voiculescu “nu are mandat de senator” (pentru că nu a depus jurământul), dar “are calitatea de senator” (întrucât a fost ales de electorat şi validat de Biroul Electoral Central). De aceea, dosarul este trimis la Înalta Curte.

21 decembrie 2012 – Voiculescu anunţă, pe blogul său, că nu a depus jurământul “din cauza unor probleme de sănătate”. Avocaţii săi, ca şi mai mulţi politicieni din USL (inclusiv premierul Ponta), spun că dosarul lui Voiculescu nu poate reveni la Înalta Curte, pentru că stăpânul Antenelor “nu este încă senator”.

16 ianuarie 2013 – Înalta Curte stabileşte primul termen de judecată: 23 aprilie 2013. Voiculescu primeşte o veste-şoc: dosarul său va fi judecat de completul cel mai sever de la Înalta Curte, cel care l-a condamnat la închisoare şi pe Adrian Năstase.

22 ianuarie 2013 – Voiculescu depune jurământul de senator.

25 ianuarie 2013 – La solicitarea DNA, Înalta Curte decalează cu aproape trei luni primul termen al dosarului lui Voiculescu: 31 ianuarie, în loc de 23 aprilie.

28 ianuarie 2013 – Cu doar trei zile înaintea judecăţii de la Înalta Curte, Voiculescu îşi dă demisia din Senat, invocând dorinţa sa “de a scăpa de imnunitate” şi de a lăsa justiţia “să-şi facă datoria”. Dosarul se va muta din nou la Tribunalul Bucureşti.

Acesta este Dan Voiculescu, cel mai neruşinat parlamentar din istoria României. Felix Turnătorul nu doar că se joacă de-a “uite senatorul, nu e senatorul”, ci mai şi încearcă să prezinte abjectele sale acţiuni drept gesturi de onoare! Câteva veşti venite dinspre Înalta Curte au precipitat planul său de alba-neagra cu justiţia. Probabil că demisia era planificată pentru jumătatea lunii aprilie, cu câteva zile înaintea termenului de judecată stabilit iniţial (23 aprilie), dar aducerea acestuia pe 31 ianuarie l-a făcut pe senatorul USL să grăbească manevra. O manevră deja previzibilă: demisia se produce cu câteva zile înaintea termenului de judecată stabilit de Înalta Curte.

Pe Youtube face furori o secvenţă dintr-o emisiune de la Antena 1, în care Dan Voiculescu (patronul-invitat) trage un pârţ apocaliptic, urmat de un rânjet vinovat. A fost o nimica toată faţă de pârţurile politico-penale pe care le-a tras în ultima vreme. Ultimul pârţ a fost slobozit azi, de la tribuna Senatului, şi a provocat un tsunami în Oceanul Pacific.

Dacă s-ar construi un Monument al Rahatului Necunoscut, acela ar trebui să poarte chipul hâd al lui Dan Voiculescu. Un rahat cu moţ.

P. S. “Acum suntem toţi”, a spus marţea trecută preşedintele Senatului, Crin Antonescu, după depunerea jurământului de către aliatul său drag, Dan Voiculescu. Ei, acum nu mai prea sunt toţi. Au fost toţi doar şase zile…

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite