Fenechiu nu exclude ca PNL să se îndrepte spre scenariul unui Guvern fără Florin Cîţu premier. Ce nume sunt vehiculate pentru a prelua Executivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Fenechiu FOTO: Facebook
Daniel Fenechiu FOTO: Facebook

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a lăsat să se înţeleagă, într-un interviu la RFI, că Partidul Naţional Liberal se îndreaptă spre scenariul în care Florin Cîţu pleacă definitiv de la şefia Guvernului, în cazul în care USR „îşi menţine punctul de vedere extrem de dur pe zona asta”.

Daniel Fenechiu a declarat că PNL va merge la consultări cu propunerea Florin Cîţu prim-ministru, în cazul în care vor avea o majoritate. În caz contrar, liberalii vor lăsa loc liber pentru o nouă propunere. De altfel, Fenechiu a adăugat că, în cazul în care USR se menţine pe poziţii, „responsabilitatea” liberalilor este de a accepta şi scenariul unui Guvern fără Florin Cîţu.

 „Da, se pare că în ipoteza în care USR îşi menţine punctul de vedere extrem de dur pe zona asta, responsabilitatea noastră ne poate conduce spre acea variantă” a declarat parlamentarul PNL. 

„Pentru a nu exista acel tip de discuţii că PNL se agaţă de putere sau Florin Cîţu se agaţă de putere, am luat decizia ca, repet, în ipoteza în care nu se degajă o majoritate, preşedintele să poată verifica şi alte posibilităţi, pentru că România are nevoie de guvernare şi pentru că este apanajul preşedintelui să identifice după consultări acea personalitate politică care ar putea să creeze majoritatea parlamentară care să susţină un Guvern stabil”, a spus liberalul la RFI.

Bode şi Ciucă, nume vehiculate pentru preluarea Guvernului

Fenechiu a declarat că în spaţiul public au fost aduse în discuţie mai multe nume pentru preluarea Executivului, precum Lucian Bode sau Nicolae Ciucă, pe care i-a apreciat însă a subliniat că în PNL există şi alte „personalităţi”.

„A fost adus în discuţie numele lui Lucian Bode, un ministru foarte bun, care beneficiază de aprecierea foarte multor parlamentari şi foarte multor lideri de partide. A fost adus în discuţie numele generalului Ciucă, ministrul Apărării, care la rândul lui are o poziţie foarte bună, este apreciat ca ministru al Apărării şi ca un om extrem de serios. Mai există în cadrul PNL şi alte posibilităţi de nume (...). PNL poate face zece nominalizări. Preşedintele probabil că după discuţia pe care o va avea cu delegaţia noastră, care e prima delegaţie, când va sonda poziţia USR PLUS, va sonda cu un nume din cadrul PNL, probabil că va fi Lucian Bode. ”, a mai transmis liderul senatorilor PNL.

Fenechiu: „Va ajunge şi Rareş Bogdan prim-ministru”

De altfel, liberalul a transmis că în viitor şi Rareş Bogdan ar avea posibilitatea să devină prim-ministru. 

„Eu sunt şi destul de rezervat ca să fac nişte discuţii ipotetice sau mai puţin formale, pentru că nu mai departe de aseară, fiind la o emisiune tv, se discuta despre Rareş Bogdan şi cineva a comentat că niciodată nu va ajunge prim-ministru. Eu am replicat spunând că Rareş e un om tânăr, un om de mare perspectivă, un om care a adus un plus PNL şi cu siguranţă nu mâine, dar într-un viitor, va ajunge şi Rareş prim-ministru. Toată presa a titrat: surpriză, Fenechiu anunţă că Rareş Bogdan ar putea fi primul-ministru. Deci în momentul în care lucrurile sunt scoase din context, după o perioadă tulbure, încerc şi eu să fiu cât se poate de atent la ceea ce spun”, a mai declarat Fenechiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite