Fifor, despre numirea lui Mircea Geoană la NATO: Este o recunoaştere a eforturilor României. Pentru noi este un atu extraordinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor, foto Mediafax/Eduard Vinatoru
Mihai Fifor, foto Mediafax/Eduard Vinatoru

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că numirea lui Mircea Geoană într-o funcţie de conducere în cadrul NATO este "un atu extraordinar" pentru România, dar şi o recunoşatere a eforturilor pe care ţara noastră le-a făcut în ultimii ani ca membru al acestei alianţe militare.

"Cred că este o recunoaştere a României, eforturilor din ultimii ani pe care România le face în calitate de membru al Alianţei Nord-Atlantice. De partea cealaltă, discutăm totuşi de o personalitate a vieţii politice româneşti, de un diplomat de carieră, un om cu o istorie diplomatică extrem de serioasă”, a afirmat secretarul general al PSD miercuri seară, într-o emisiune la TVR.

Fifor a spus că, în opinia sa, Geoană a fost câştigătorul alegerilor prezidenţiale din 2009 şi că funcţia în care acesta a fost numit reprezintă "o postură extrem de favorabilă pentru ţara noastră”.

"Când spui NATO spui alianţa politico-militară cea mai importantă de pe această planetă, din care România face parte de câţiva ani buni. Suntem undeva în primele şase ţări ale alianţei în ceea ce priveşte respectarea obligaţiilor asumate prin tratatul NATO şi când spun asta mă refer le cei trei C, în speţă România asigură şi contribuţia de 2 la sută pe care NATO o cere, România este prezentă în teatre de operaţii cu peste 900 de militari şi România asigură capabilităţile cerute de NATO ca stat membru. Pentru noi este un atu extraordinar faptul că Mircea Geoană este acolo”, a adăugat Fifor.

Acesta l-a catalogat pe Mircea Geoană drept "omul potrivit" pentru funcţia de secretar general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice. 

"Avem şansa extraordinară de a avea un român ca adjunct al lui Jens Stoltenberg, venit pe locul unui american. Se leagă nişte chestiuni care cred că vor servi României în perioada următoare într-un context extrem de complicat internaţional. Eu cred că Mircea Geoană va reuşi să facă o echipă foarte bună diplomatică într-un moment în care NATO chiar are nevoie de diplomaţie. Cred că au ales omul potrivit. Mircea Geoană este un diplomat înnăscut”, a precizat Mihai Fifor.

Mircea Geoană, fost preşedinte al PSD, a fost exclus din cadrul formaţiunii, în 2011, prin votul Comitetului Executiv Naţional. În 2009, Geoană a candidat la Preşedinţie din partea PSD, intrând în turul al doilea cu Traian Băsescu. 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat, miercuri, că Mircea Geoană va fi următorul secretar general adjunct, urmând a-şi prelua portofoliul la jumătatea lunii octombrie.

”Este un avocat ferm al legăturii transatlantice”, a spus Stoltenberg despre Geoană, anunţând că este primul român care deţine această funcţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite