Fifor, turneu prin SUA cu George Maior, în timp ce, în ţară, Dragnea se luptă să-l mazilească pe diplomatul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor şi George Maior, la o întâlnire cu senatorul american James Inhofe
Mihai Fifor şi George Maior, la o întâlnire cu senatorul american James Inhofe

Aflat în SUA, ministrul Apărării Mihai Fifor a avut o serie de întâlniri cu oficiali americani, printre care şi secretarul Apărării James Mattis. Lui Fifor i-a stat alături ambasadorul George Maior, pe care Liviu Dragnea încearcă să-l mazilească din funcţie. Mai multe imagini cu Fifor şi Maior au fost postate pe site-ul Ambasadei României în SUA.

„Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit la Pentagon, miercuri 26 septembrie, cu secretarul apărării al SUA, James Mattis. Agenda discuţiilor a inclus teme prioritare ale cooperării în domeniul apărării dintre România şi SUA, cu accent pe evoluţiile de securitate din regiunea Mării Negre şi din Balcanii de Vest, implementarea deciziilor Summit-ului NATO din luna iulie, participarea la lupta împotriva terorismului, cooperarea bilaterală şi prezenţa forţelor SUA pe teritoriul României, precum şi aspecte legate de cooperarea în domeniul industriei de apărare şi programelor majore de înzestrare derulate cu partenerul american“, se arată pe site-ul Ambasadei României în SUA.

„În cadrul discuţiilor, a fost evidenţiat ritmul dinamic de derulare al Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării, ca elemente esenţiale pentru securitatea şi stabilitatea ţării noastre şi a regiunii din care România face parte. În context, a fost apreciată maturitatea cooperării României cu Partenerul strategic, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul Alianţei“, mai arată mesajul. 

În România, Liviu Dragnea face presiuni ca Teodor Meleşcanu să declanşeze procedura de rechemare în ţară a ambasadorului României în SUA, George Maior, susţin surse politice. Maior a devenit ţinta tandemului Dragnea-Tăriceanu, după ce a afirmat că scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, către Klaus Ioahnnis, este rezultatul unui lobby exercitat de oameni certaţi cu legea. Ulterior, Giuliani a recunoscut că a primit bani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite