Filialele PSD-UNPR privesc „cu respect“ demisia lui Ponta. Lideri importanţi din România s-au eschivat de la comentarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea liderilor PSD-UNPR ai filialelor din România au comentat depunerea mandatului de către Victor Ponta drept un gest firesc şi onorabil. O parte susţin că manifestanţii din centrul Bucureştiului au fost manipulaţi politic.

DOLJ
Niciunul dintre liderii PSD importanţi din judeţ, Olguţa Vasilescu, Claudiu Manda sau Mihai Fifor, n-au răspuns la apelurile telefonice pentru a comenta căderea Guvernului Ponta. „ Ce s-a întâmplat este un gest firesc, iar scandalurile din ultima perioadă au determinat căderea guvernului. În momentul de faţă nu pot să spun ce guvern văd, dar vor exista cu siguranţă negocieri. Ţara trebuie guvernată în cel mai rapid mod“, a spus Gheorghe Bică, preşedintele UNPR Dolj.

VRANCEA
Şi liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a refuzat să-şi exprime părerea în orele imediat următoare căderii Guvernului Ponta. „Nu vreau să comentez“, a fost declaraţia lui Oprişan. Deputatul UNPR de Vrancea, Laurenţiu Ţigăeru Roşca, consideră că Executivul a procedat corect când a făcut un pas înapoi. „Eu cred că este un moment creat de evenimentele nefericite şi care s-au suprapus pe o uzură de imagine, nu de performanţă. Toate lucrurile acestea au contribuit la această decizie care este înţeleaptă, să se facă un pas înapoi. Este o chestie de normalitate. Când se creează un curent de opinie nu ai cum să te opui“, a spus Laurenţiu Ţigăeru. Cât priveşte viitorul guvern, Ţigăeru spune că pot fi luate în calcul multe formule. Intrăm în zona speculaţiilor. „Poate fi guvern minoritar cu sprijinul unui partid, sunt multe variante care se iau acum în calcul. Vom vedea“.

IALOMIŢA
Singura reacţie a filialei judeţene a PSD Ialomiţa în legătură cu demisia lui Victor Ponta a venit din partea senatorului Marian Pavel. Contactat telefonic, preşedintele PSD Ialomiţa Marian Neacşu şi, totodată, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a răspuns cu un sms predefinit : „Sunt ocupat şi nu pot prelua apelul“.

„Aşa cum a declarat şi domnul Ponta, noi avem adversari politici, noi nu ne luptăm cu oamenii. Suntem profund îndureraţi cu privire la ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti, deşi nu văd legătura între acest incident şi Guvern. Domnul Ponta şi-a asumat aceste lucruri şi şi-a dat demisia de onoare. Este ceea ce se întâmplă într-o ţară normală. A fost respectată dorinţa poporului“, a declarat Marian Pavel, senator PSD Ialomiţa.

BRĂILA
Aurel Gabriel Simionescu, primarul PSD al Brăilei susţine că depunerea unui mandat nu înseamnă neapărat că trebuie să vină alt premier: „Trebuie să vedem ce se va întâmpla în continuare. O depunere a unui mandat nu înseamnă că trebuie vă vină alt premier. Se poate reînnoi mandatul actualului premier sau va fi un alt mandat pentru altcineva, în funcţie de asta putem să discutăm. Eu cred că avem nevoie de stabilitate în ţara asta şi dacă o să tot schimbăm aşa lucrurile nu cred că ne vom aşeza“.

ARAD
Deputatul Dorel Căprar, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Arad, consideră gestul lui Victor Ponta de a-şi depune mandatul de premier împreună cu cel al Guvernului drept un act de onoare, un gest politic responsabil. „Consider că în societatea românească trebuie să primeze interesul naţional, stabilitatea politică, dar şi raţiunea şi onoarea. Victor Ponta şi Guvernul pe care l-a condus lasă ţării o situaţie economică şi socială mult mai bună decât cea pe care a preluat-o“, a declarat Căprar. Acesta crede că Partidul Social Democrat ar trebui să dea viitorul premier al României, nicidecum vreun alt partid politic.

SATU MARE
Liderul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social Democrat, Mircea Govor susţine că decizia primului-ministru Victor Ponta este regretabilă. „Demisia premierului este regretabilă, mie îmi pare rău şi nu ştiu dacă este cea mai bună soluţie la ora actuală, însă e decizia lui şi trebuie să o respectăm. La ceea ce a făcut Guvernul până acum, am avut creştere economică, a îndreptat tâmpeniile de Guvernul Boc cu Predoiu şi Blaga, cei crea acuma vor să vină, după părerea mea e un lucru care nu ajută România“, a spus Mircea Govor.

CĂLĂRAŞI
Liderul  Organizaţiei Judeţene a PSD Călăraşi, Dan Cristodor, consideră cu premierul a făcut un gest de mare onoare atunci când şi-a anunţat demisia din fruntea Guvernului. „Este un exemplu dat de Victor Ponta. Aşa cum Victor Ponta îşi asumă responsabilitatea până când vor fi judecaţi cei care se fac vinovaţi de tragedia din club Colectiv, o nenorocire pe care o regretăm toţi, de ce nu-şi asumă aceeaşi responsabilitate şi Klaus Johannis? Cu ce este mai vinovat Victor Ponta decât Klaus Johannis? Nu cred în întâmplări. Nu este o greşeală a Guvernului ceea ce s-a întâmplat la club Colectiv. Eu cred că tinerii care au ieşit în stradă au fost puţintel manipulaţi. Sigur vor fi găsiţi vionovaţii, alţii sunt cei care trebuie să răspundă, începând cu propietarii clubului, cu cei care nu au dat avize de funcţionare şi poate chiar şi cu politicieni. Sunt mulţi cei care nu-şi asumă responsabilitatea“, a spus Cristodor.

În legătură cu noul Guvern, liderul PSD Călăraşi este de părere că PNL-PDL ar trebui să preia puterea „să vedem dacă pot Guverna mai bine decât a făcut-o PSD, dar de fapt ei sunt oamenii care au dus ţara la sărăcie“. „Unde este Klaus Johhanis, face doar declaraţii pe Facebook. Sunt dezamăgit de ceea ce se întâmplă!“, a spus Cristodor.

ALBA
Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: „Avem mai mulţi oameni pregătiţi pentru această funcţie. Va trebui să decidem cine va veni, un premier la fel de bun, din arcul guvernamental. Mi se pare normal, să facem diferenţa între cei care au tăiat salariile şi pensiile - cei care au semnat dezastrul pentru România“, a afirmat Ioan Dîrzu. Deputatul PSD de Alba consideră că „politicul a făcut imixtiuni în Piaţa Universităţii“, în marşul de protest la care au participat peste 25.000 de oameni, din dorinţa de a organiza viitoarele alegeri. „Am văzut cu toţii manifestaţia de marţi seara. Consider că gestul lui Ponta este o demisie de onoare. Nu este îndreptăţită, nu a fost vina lui“, a mai afirmat preşedintele PSD Alba.

OLT
Marius Oprescu, preşedinte executiv PSD Olt, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Olt: „N-are nicio legătură premierul cu tragedia de la Clubul Colectiv. Poate să fie o decizie în urma mişcărilor de stradă. Cred, oricum, că e un pretext. Au existat două momente când era chiar plauzibilă o demisie, iar acele două momente au fost pierderea alegerilor prezidenţiale în toamna anului trecut şi momentul când a fost pus sub urmărire penală. Acum chiar nu cred că era momentul“, a comentat Oprescu recenta decizie a premierului Victor Ponta de a demisiona. Cât despre următoarele mişcări pe scena politică şi despre starea de spirit în rândul membrilor de partid, Oprescu a spus: „Orice se poate întâmpla, e greu de spus. E încă devreme să evaluăm efectele deciziei în rândul membrilor noştri“.

MARAMUREŞ
Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, consideră că demisia premierului Victor Ponta este un gest care vine în concordanţă cu sentimentele unei mari mase a populaţiei. „Am asistat la un gest de bărbăţie din partea unui om politic care a înţeles să ducă bătălii politice cu oameni politici, însă nu cu românii. Atâta timp cât adevăraţii vinovaţi pentru tragediile din ultimele zile nu şi-au asumat responsabilitatea, Victor Ponta a ales să o facă din postura de reprezentant al Guvernului. Demisia Guvernului trebuie să fie urmată de o mare responsabilitate din partea partidelor politice, care au obligaţia de a asigura stabilitate în ţară“, a spus preşedintele PSD Maramureş şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea. „În ce priveşte clubul Coleciv, nu vorbim de o greşeală a unui om. De la felul în care se autorizează o societate comercială, cu declaraţii pe proprie răspundere şi apoi lipsa controalelor riguroase din partea autorităţilor statului sunt un sistem, nu o greşeală a unui singur om“, a adăugat Zetea.

Preşedintele UNPR Maramureş, deputatul Nuţu Fonta, a declarat că demisia premierului Victor Ponta este un gest de onoare şi care încearcă să readucă liniştea pe străzile României. „Solidar cu vocea străzii, Victor Ponta a ales să facă un pas în spate şi să-şi depună demisia din funcţia de premier al României. Este un gest de onoare, un gest care dovedeşte că fostul premier a ascultat vocea poporului şi a ales să renunţe, pentru a a încerca să readucă starea de linişte în ţară. Deşi nu este vinovatul moral al tragediei de vineri noaptea“, a afirmat Nuţu Fonta.
El a adăugat că speră ca acest gest al premierului, care a avut o activitate apreciată, să calmeze spiritele în stradă. „Avem doar speranţa că suferinţa oamenilor nu este speculată în scop politic. În ceea ce priveşte durerea celor care au pierdut oameni dragi şi suflete apropiate în clubul Colectiv, dorim să ne prezentăm, încă o dată, cele mai sincere condoleanţe“.


CLUJ
Preşedintele PSD Cluj cere alegeri anticipate. „Demisia lui Victor Ponta este un act de curaj şi demnitate, într-o situaţie extrem de dramatică, în care nu există alte asumări de răspundere. Trebuie resetat tot sistemul politic“, a susţinut Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj. El a mai arătat că trebuie „să folosim raţiunea pentru a organiza alegeri anticipate la toate nivelurile, stabilind astfel un nou contract social cu alegătorii“. Lăpuşan crede că ieşirea oamenilor în stradă nu are legătură cu greşelile făcute de Guvernul Ponta, ci cu evenimentul tragic petrecut la Colectiv. Ştefan Dimitriu, preşedintele UNPR Cluj, a spus: „Victor Ponta a respectat dorinţa celor din stradă. Nu cred că Guvernul a greşit în gestionarea crizei de la clubul Colectiv, părerea mea e că cetăţenii doreau stasifacţie, doreau ca cineva să plătească. Eu nu am ce să reproşez Guvernului în legătură cu gestionarea acestei crize“. Dimitriu crede că incidentul de la club s-a produs din cauză că „s-au dat nişte facilităţi mediului afaceri vis-a-vis de înfiinţare acestor firme peste limita de cultură a multora“.

GALAŢI
Liderii politici de la Galaţi cred că România ar putea intra într-o nouă criză după căderea Guvernului. Reprezentanţii Uniunii Naţionale pentru Progresul României, filiala Galaţi, au evitat să comenteze prea mult situaţia căderii Guvernului. Contactat telefonic de jurnaliştii „Adevărul“, Florin Popa, preşedinte PSD Galati, a declarat: „Intrăm într-o criză şi nu ştim dacă ţara este pregătită pentru aşa ceva. Era perioada în care se lucra la bugetul pentru 2016. Noul Guvern probabil va avea o altă orientare şi abordare a problemelor sociale şi economice. Ar putea fi generate o serie de evenimente nefericite atât la nivelul administraţiei publice locale şi centrale, cât şi la nivel social“.

BUZĂU
Liderii buzoieni ai coaliţiei care tocmai a renunţat la guvernare privesc cu detaşare gestul lui Victor Ponta de a renunţa la mandatul de premier. Deputatul social-democrat, Marcel Ciolacu, spune că decizia lui Victor Ponta este una onorabilă. „Chiar dacă guvernul condus de prim-ministrul Victor Ponta este unul caracterizat de performanţă şi dezvoltare economică, acest aspect nu mai contează într-un moment al decontului politic, pe un fond în primul rând emoţional, cauzat de o mare tragedie. Cred că ce s-a întâmplat la clubul Colectiv, o asemena tragedie, a avut o foarte mare încărăctură emoţională atât la oameni şi în egală măsură la premier”, a declarat Marcel Colacu.
Ciolacu este de părere că alegerile anticipate ar trebui luate în serios, ca variantă de rezolvare a crizei politice. „În mometul ăsta se creează majorităţile în Parlament, evident. Deja domnul Oprea a anunţat că nu va mai face parte din viitorul Guvern şi, vom vedea, cine va face majoritatea în Parlament acela va avea primul ministru. Poate că nu este catastrofal dacă ne gândim la alegeri anticipate pentru că până la urmă suntem singura ţară din sud-estul Europei unde acestea nu au avut loc până acum“, a declarat deputatul Marcel Ciolacu, preşedinte PSD Buzău.
La rândul său, senatorul Constantin Popa, preşedinte UNPR Buzău, consideră că gestul premierului era firesc, dată fiind conjunctura creată după ivirea celor două tragedii: moartea poliţistului Gigină şi incendiul din Colectiv. ”Guvernul a încercat să îşi facă datoria însă acumulările de nemulţumire din ultimii 25 de ani, generate de corupţie, ieşirea la iveală a fel de fel de afaceri oneroase, normal că au determinat poporul să îşi piardă încrederea în oricare dintre oamenii politici. Cazul poliţistului accidentat şi apoi tragedia de la clubul Colectiv au fost picăturile care au umplut paharul”, a declarat senatorul UNPR Constantin Popa.

PRAHOVA
„În primul rând, este un gest de mare onoare din partea lui Victor Ponta, trebuia un răspuns la cererile societăţii civile, iar premierul şi l-a asumat. Nu pot anticipa ce se va întâmpla, evident că ne-ar plăcea ca filiala Prahova a PSD să facă o propunere de premier, însă, chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla, sperăm că propunerea va fi una care să întrunească aşteptările. Din punctul meu de vedere, din perspectiva a ceea ce s-a întâmplat, de acum încolo trebuie schimbări radicale în legislaţie, adoptarea unui pachet de legi bine pus la punct“, a spus pentru Adevărul Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova.
„UNPR a luat act de nemulţumirile exprimate de cei care au protestat în seara zilei de marţi în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. Suntem în complet acord cu decizia premierului Victor Ponta de a depune mandatul guvernului. Vom susţine, împreună cu coaliţia, orice soluţie politică care asigură stabilitate României. Este obligaţia UNPR şi, în egală măsură, este obligaţia tuturor liderilor politici şi a tuturor partidelor să găsească soluţii care să refacă legătura între instituţii între societate şi politică“, a spus şi Daniel Niculae, preşedintele UNPR Prahova.

GORJ
Viceprimarul Aurel Popescu, vicepreşedintele PSD Gorj şi preşedintele organizaţiei municipale Târgu Jiu, a spus că Ponta a avut coloană vertebrală: „E un întreg lanţ de evenimente care au condus la această decizie, care dovedeşte încă o dată colona vertebrală a premierului şi dovedeşte încă o dată că pentru premier contează foarte mult punctul de vedere al cetăţenilor României. Pentru că ieri s-a solicitat acest lucru de către un număr foarte mare de cetăţeni, acesta a vut tăria şi curajul să spună da şi să se retragă. Cee ce ne dorim noi şi primul ministru este ca România să rămână în cotinuare pe culoarul pe care este, cu trendul ascendent pe care îl are de trei ani şi jumătate, cu lucrurile bune care s-au întâmplat pe care nu le poate şterge nimeni cu buretele şi care stau la baza bunului mers al ţării noastre în această perioadă. Sperăm ca viitorul guvern să fie la fel de competent în ceea ce priveşte partea economică. Sperăm să avem tăria ca noi toţi să ne recunoaştem partea de vină şi să înţelegem că legea trebuie să fie la fel pentru toată lumea“.

CONSTANŢA
Deputatul Florin Gheorghe, preşedintele Organizaţiei Municipale a UNPR Constanţa, consideră că Victor Ponta trebuia să-şi dea demisia mai demult, în momentul în care au apărut asupra lui suspiciuni de corupţie. „Acum, Ponta a demisionat la presiunea străzii şi a coaliţiei“, spune deputatul constănţean. Din punctul lui de vedere, Guvernul nu a greşit cu nimic. Florin Gheorghe este de părere că în ceea ce priveşte viitorul Guvern acesta poate fi format din aceeaşi coaliţie sau poate fi un Guvern condus de un technocrat. Din punctul lui de vedere, numirea lui Cătălin Predoiu nu este o soluţie bună, asupra lui planând suspiciuni de corupţie. „S-ar putea trezi că se inversează rolurile şi PSD îl va acuza“, spune el. Despre o posibilă demisie a lui Gabriel Oprea nu vrea să dea nicio declaraţie, întrucât, spune el, ar fi subiectiv, fiind vorba de preşedintele partidului unde el este membru.

VASLUI
Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui şi preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, a închis telefonul şi a fost de găsit. Acesta a plecat din ţară în această săptămână şi nimeni nu a putut să spună unde a plecat şi când se întoarce. „Deputatul Aldo Moro“ a refuzat categoric să comenteze, deşi este cunoscut limbajul acid al acestuia şi replicile care l-au făcut celebru. Adrian Solomon, preşedinte PSD Bârlad, nu a răspuns la telefon însă a răspuns prin SMS sec: „Nu a căzut Guvernul, ci şi-a depus mandatul. N-am punct de vedere“.

DÂMBOVIŢA
„Este un act de onoare al primului ministru. În acelaşi timp consider că nu primul ministru se face vinovat de tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti, aşa cum am văzut şi alte semnale din presă, probabil, şi asta este şi opinia mea, trebuia şi alte persoane aflate în funcţii publice să îşi asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat acolo. Nu cred că la acest moment, la nivel guvernamental, aveam nevoie de instabilitate. Pe de altă parte, consider că ce s-a întâmplat aseară este încă un act de manipulare grosolană a opiniei publice şi, din păcate, sunt destui profitori în spatele acestor demersuri făcute şi aseară şi, probabil, dacă nu ar fi existatacest act al demisiei ar fi continuat şi în cursul zilei de astăzi“, a declarat Alexandru Oprea, secretarul executiv al PSD Dâmboviţa.

IAŞI
Căderea Guvernului este un lucru firesc într-o societate care funcţionează normal. Acesta este părerea preşedintelui filialei municipale a PSD din Iaşi, Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar al oraşului. „Căderea Guvernului este un lucru firesc într-o societate democratică. Atunci când cine trebuie n-o face (n.r. - nu-şi prezintă demisia), o face cine nu trebuie, dar ea trebuie făcută pentru că aşa este o societate democratică în care oamenii care au forţă şi caracter ştiu să spună «gata!nu se poate mai departe sau cel puţin nu se mai poate în formula asta»“, a declarat edilul. Mihai Chirica şi-a exprimat punctul de vedere faţă de demisia premierului Victor Ponta într-o conferinţă de presă.

VÂLCEA
Preşedintele PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, apreciază demisia prim-ministrului Victor Ponta drept un gest de decenţă şi aşteaptă ca instituţiile statului să stabilească vinovaţii pentru tragedia de la Clubul Colectiv. Liderul PSD-iştilor vâlceni are doar cuvinte de laudă la adresa Executivului condus de Victor Ponta, despre care spune că a avut grijă de oameni. Constantin Rădulescu repetă cu obstinaţie un discurs mai vechi despre realizările guvernului, dar se fereşte să facă declaraţii cu privire la greşelile Executivului. „Acest guvern a fost unul bun, unul al creşterii economice, unul al grijii faţă de oameni, un guvern ce a luptat pentru a-i ajuta pe cei cărora fostul regim PDL, acum PNL, le-a dat lovituri grele, le-a tăiat salarii, pensii etc. Acest Guvern a făcut performanţă pentru această ţară. Din păcate trăim o conjunctură tristă, dramatică şi gestul demisiei e un gest de decenţă la nivel de comportament european. Legat de viitorul guvern, cred că trebuie să lăsăm instituţiile abilitate să decidă democratic şi să nu intrăm în discuţii despre funcţiile unora în timp ce acei tineri implicaţi în drama de la Club Colectiv încă luptă pentru viaţa lor, prin spitale. Trebuie să fim decenţi şi solidari“, declară Constantin Radulescu.

ORADEA
Demisia premierului Victor Ponta este regretată de către conducerea PSD Bihor, mai ales că, susţin ei, Ponta a condus un guvern care a guvernat bine această ţară. „Demisia lui Victor Ponta este o reacţie, într-un fel firească, la solicitarea străzii. Era de aşteptat să demisioneze şi cei care erau mult mai legaţi de evenimentul tragic de la Colectiv, mă refer, în primul rând, la primarul Piedone, demisie care a survenit abia după ce premierul şi-a înaintat demisia. Sigur, evenimentul tragic de la clublul Colectiv îl regretăm cu toţii, însă reacţia cetăţenilor care au ieşit în stradă este una emoţională, o reacţie de care trebuie să ţinem cont. Regret  faptul că un guvern care a guvernat bine această ţară, cu reale efecte în economie şi în viaţa de zi cu zi a noastră a fost nevoit să demisioneze“, a declarat Ioan Mang.

HUNEDOARA
Senatorul Haralambie Vochiţoiu, liderul UNPR Hunedoara, a afirmat că demisia premierului Victor Ponta este un gest „de normalitate“. „Este o situaţie care arată că Victor Ponta şi Gabriel Oprea au pus interesul oamenilor mai presus de interesele lor politice. Este important să resetăm tot jocul politic şi să o luăm de la capăt. Trebuie să fim atenţi ca mesajul transmis de societate, din stradă, să nu fie deturnat. Domnul Oprea nu va mai face parte din viitorul Guvern, dar noi rămânem lângă aliaţii noştri“. Haralambie Vochiţoiu a declarat că nu crede că din cauza Guvernului Ponta românii au ajuns să iasă în stradă, fără să facă alte precizări. Senatorul nu a vrut să comenteze situaţia actuală de pe scena politică afirmând că aşteaptă ca ziua de miercuri să clarifice lucrurile. 

BACĂU
Liderii din Bacău, de la PSD şi UNPR, cred că schimbarea cerută în stradă poate fi adusă printr-un guvern de tehnocraţi sau prin alegeri anticipate. „Bilanţul Guvernului Ponta este unul pozitiv. Acum, la cald, se văd mai uşor greşelile, pe fondul emoţional al tragediei produse în clubul din Capitală. Dar schimbarea nu s-a făcut până la capăt. Mesajul oamenilor din stradă  este că nu mai doresc  actuala clasă politică, nu numai partidele aflate la guvernare. Soluţia pentru ieşirea din  criză este un guvern format numai din tehnocraţi, asumat politic, că aşa este legea. La următoarele alegeri vor avea un cuvânt deosebit de important cei peste 50% dintre cetăţenii care altădată nu votau, ei vor face schimbarea“, a precizat Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău şi preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Bacău.

Liderul UNPR din municipiul Bacău, consilierul local Cristinel Manolache, crede că schimbarea cerută în stradă s-ar putea face, cu greu, prin alegeri anticipate: „Guvernul Ponta a luat cea mai bună decizie, cea a demisiei. Nu este datorată guvernării, care nu a fost rea, ci a fost luată pe fondul unei stări emoţionale iar presiunea străzii an fost determinantă. Din păcate, adversarii politici speculează orice. Acum, strada îşi doreşte o schimbare a clasei politice, sunt suspiciuni de corupţie la orice formaţiune. Dorinţa celor care vor să facă schimbarea nu poate fi împlinită imediat. O soluţie pentru schimbare ar fi alegerile anticipate, pentru epurarea actualei clase politice. Sunt convins că vor apare partide noi, care vor avea un cuvânt de spus, dar partidele mari, istorice, vor avea în continuare un scor ridicat“.

BOTOŞANI
Senatorul Doina Federovici, unul dintre parlamentarii cu notorietate ai PSD Botoşani, susţine că demisia Guvernului Ponta a fost un gest de onoare care trebuia făcut în condiţiile date şi este de acord că lumea a ajuns la o suprasaturaţie în ceea ce priveşte clasa politică din România. „Lucrurile nu putea să rămână aşa. Mai ales în contextul tragediilor petrecute. Noi toţi oamenii politici trebuie să găsim o soluţie ca lucrurile să nu rămână aşa. Noi cei de la PSD am stabilit că ajutăm oamenii şi că facem o politică socială, îndreptată către oameni. În condiiţiile acestea nu puteam sta pur şi simplu. Nu poţi fi orb şi surd când lumea îşi strigă nemulţumirea pe stradă. A fost un complex de împrejurări şi o stare emoţională aparte. Ultimele evenimente au umplut paharul şi trebuie să găsim o soluţie de a lucra pentru stabilitate“, a precizat senatorul PSD. Totodată Doina Federovici, dă de înţeles că Victor Ponta a făcut un gest de onoare, pe care ar fi trebuit să-l facă mai devreme, primarul sectorului 4. „În condiţiile în care un domn primar, nu a vrut să-şi asume orice responsabilitate, a trebuit să se recurgă şi la acestă măsuri, repet, lucrurile nu puteau să rămână aşa“, adaugă Federovici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite