Finalişti. Alegeri prezidenţiale 2014. Ponta şi Iohannis rămân favoriţi pentru turul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste două săptămâni, duminică, 16 noiembrie, va avea loc turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014. Cele mai mari şanse să intre în turul doi de scrutin le au Victor Ponta (PSD) şi Klaus Iohannis (ACL), cei doi aflându-se la mare distanţă de ceilaţi candidaţi aflaţi în lupta pentru Cotroceni.

Viitorul preşedinte al României se va decide în turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014, pentru că este practic imposibil să se prezinte la urne jumătate plus unu din alegători încă din primul tur. Potrivit MAI, peste 18.000.000 de români au drept de vot, iar pentru a fi ales preşedintele din primul tur ar trebui să voteze peste 8 milioane de oameni. Comparativ, în 2004 şi în 2009 au votat puţin mai mult de cinci milioane abia în turul doi, în confuntarea decisivă.

Lupta finală la algerile prezidenţiale din 2014 va fi dată între candidatul stângii, Victor Ponta, şi candidatul dreptei, Klaus Iohannis. Ponta este cotat în sondaje la un scor între 37- 40%, iar Iohannis este cotat la 30-33%, în funcţie de institutul de sondare. Pe locurile următoare, dar la mare distanţă, vin Monica Macovei, Elena Udrea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Lista celor 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite