Firea acuză de „manipulare” în raportarea noilor cazuri de COVID-19 în Bucureşti: Ştiu că ne credeţi pe toţi proşti! Dar nu uitaţi că suntem mulţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vorbeşte de „manipulare şi dezinformare” în ceea ce priveşte raportarea a 100 noi cazuri de pacienţi cu COVID-19 în Bucureşti, ea susţinând că doar zece bolnavi au fost internaţi la Spitalul „Victor Babeş” şi întrebând ce s-a întâmplat cu restul de 90. „Ştiu că ne credeţi pe toţi proşti! Dar nu uitaţi că suntem mulţi!”, spune Firea.

„Ministerul sănătaţii, condus de un membru PNL, a anunţat la prânz, prin comunicatorii-dezinformatori uzuali, că în Bucureşti au apărut 100 de noi cazuri de pacienţi covid 19, de ieri până azi. Ca să vedeţi până unde se merge cu manipularea şi dezinformarea, iată câteva cifre :

* Spitalul Victor Babes 10 internări

* Spitalul Colentina 0 internări (sunt asteptati 4 pacienti din tara, anuntati dupa comunicarea oficiala)

* Spitalul Carol Davila 0 internari”, arată Gabriela Firea, duminică, într-o postare pe Facebook.

Ea adaugă că dacă se scad din 100 cei 10 pacienţi de la „Victor Babeş” rămân 90 de pacienţi.

„Întrebare : unde sunt cei 90 de pacienţi? Unde s-au evaporat? Unde sunt trataţi? S-a anunţat fără echivoc că nu mai sunt locuri la Matei Balş şi Marius Nasta. Şi dacă se eliberau câteva, prin externări, nu încăpeau 90 de pacienţi. Iata o problema de matematică de clasa a 2-a! La fel ca şi simpla problemă de logică de ieri : câţi pacienţi s-au internat la Matei Balş, în timpul vizitei oficiale?”, continuă Firea, dând tot ea răspunsul ”Câte ambulanţe scoase din garaj încăpeau în curtea interioară, şi puteau intra în cadrul unei fotografii”.

„Ştiu că ne credeţi pe toţi proşti! Dar nu uitaţi că suntem mulţi!”, susţine Gabriela Firea, în postarea sa.

Primarul general se întreabă cui foloseşte ”denigrarea Bucureştiului”.

„Vreţi să fugă toţi investitorii din Capitala ţării? Să se închidă toate ambasadele? La o populaţie de peste 4 milioane de locuitori, cei 4 mii de pacienţi covid internaţi în Bucureşti, în 5 luni, dintre care 60% din judeţele ţării, înseamnă un procent foarte mic. Nici pe departe focar! Veţi da socoteală pentru panica pe care o sădiţi în sufletele românilor! Şi pentru defăimarea Capitalei! Îi îmbolnăviţi de inimă pe oameni! Transmiteţi depresie comunitară!”, scrie Firea, în finalul postării.

În replică, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că respinge acuzaţiile.

„Respingem astfel de acuzaţii formulate din raţiuni politice, care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate şi numărul persoanelor internate, fără a ţine cont de actualul cadru legislativ în vigoare. Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaţionale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcţie logică a afirmaţiilor indicate”, arată sursa citată.

Grupul de Comunicare Strategică se referă şi la afirmaţiile privind ”focarul” de la Bucureşti.

„De asemenea, respingem şi insinuarea referitoare la catalogarea drept „focar” a municipiului Bucureşti, precum şi prezumţiile conspiraţioniste enunţate, fără a prezenta vreun element concludent în susţinerea afirmaţiilor. 

Considerăm revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare, în care este folosită inclusiv contestarea raportărilor oficiale, fapt care încurajează curentele negaţioniste şi pune în pericol sănătatea cetăţenilor. 

Îndemnăm toţi actorii publici să acţioneze într-un singur sens, acela de a sprijini personalul medical în misiunea sa, de a întreprinde demersuri administrative în susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus şi de a contribui la respectarea măsurilor de protecţie sanitară”, spun reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite