Firea: Mă aşteptam la mai multă bărbăţie din partea lui Dragnea. E un abuz de putere din partea lui. Bucureştenii trebuie chemaţi la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, luni seara, că se aştepta la ”mai multă bărbăţie, în special bărbăţie politică” din partea lui Liviu Dragnea, respectiv acesta să recunoască faptul că a avut o întâlnire cu primari de sectoare despre reorganizarea administrativă a Capitalei. Firea îl acuză pe liderul PSD de ”abuz de putere” şi spune că, pentru decizii atât de importante, este necesar ca bucureştenii să fie chemaţi la referendum.

”Mă aşteptam la mai multă bărbăţie, la mai multă bărbăţie politică în special şi să recunoască domnul Dragnea că a avut o întâlnire cu primarii de sectoare, la care nu a fost invitat primarul general ales de bucureşteni, în care s-a discutat soarta bucureştenilor”, a afirmat Firea.

Ea a spus că îi dă ”un sfat” lui Liviu Dragnea ca, atunci când se iau decizii foarte importante legate de organizarea administrativă şi de bugetul Capitalei, locuitorii Bucureştiului trebuie să fie chemaţi la referendum pentru a spune dacă sunt de acord. Gabriela Firea a susţinut că, dacă sectoarele sunt dezvoltate inegal, nu este vina primarilor generali.

”A veni acum într-o întâlnire cu câţiva domni primari de sectoare, a vorbi despre bucureşteni, despre bani, despre buget, despre atribuţii, fără primarul general şi fără consultare publică, consider că e un abuz de putere al domnului Dragnea”, a afirmat ea. Firea a repetat că îi cere liderului PSD ”să aibă bărbăţie politică şi să recunoască faptul că a avut loc această discuţie”.

Ea a subliniat că Liviu Dragnea nu a negat faptul că ar fi avut loc discuţia astăzi. ”Rolul Primăriei Capitalei este major, nu este unul decorativ, aşa cum doreşte dl Dragnea să o transforme. Primăria Capitalei achită factura pentru toate serviciile de utilitate publică, pentru transportul public în comun, unde plăteşte subvenţia, altfel preţul ar fi foarte ridicat, pentru apă caldă şi căldură, pentru sănătate - avem 19 spitale în administrare, 100 de milioane de euro doar în acest an achitate -, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, pentru dezvoltarea sistemului educativ, pentru supralărgirea unor bulevarde, managementul traficului, infrastructura”, a mai afirmat Firea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, solicitat să comenteze afirmaţiile Gabrielei Firea conform cărora el intenţionează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei, iar sectoarele să devină unităţi administrativ-teritoriale, că nu comentează „enormităţi“.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seara, la România TV, că liderul PSD Liviu Dragnea vrea să o ”lichideze” şi că intenţionează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei, iar sectoarele să devină unităţi administrativ-teritoriale. Firea a spus că în urmă cu câteva zile Dragnea a avut o întâlnire cu primarii de sectoare, în afară de Robert Negoiţă, cărora le-a spus că Firea va fi înlăturată de la conducerea organizaţiilor PSD Ilfov şi Bucureşti şi că va fi dată această OUG, iar Gabriela Firea va rămâne doar primar general onorific.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite