Firea, atac la Dragnea pe tema bugetului: Vrea doar să provoace haos în Capitală. Sunt convinsă că tot mai mulţi români îl evaluează la adevărată dimensiune distructivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îl atacă pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pe tema bugetului pe 2019, într-o scrisoare deschisă adresată bucureştenilor, în care susţine că preşedintele PSD îi urăşte pe locuitorii oraşului pentru că a tăiat aproape 25% din bugetul Capitalei.

Prezentăm în continuare textul scrisorii transmise de Gabriela Firea:

„Dragi bucureşteni,

Cu toată responsabilitatea, vă aduc la cunostinţa că, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finanţe, Capitalei României i se taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din buget!

Trag concluzia că Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, îi urăşte pe bucureşteni. Niciodată un om politic nu a fost atat de înverşunat la adresa bucureştenilor şi, totodată, la adresa locuitorilor municipiilor din ţară. Pentru că tuturor oraşelor şi chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mână le-a dat, şi cu două-trei le-a luat. 

Se spune că s-au tăiat bani mulţi de la Primăria Capitalei, pentru a fi alocaţi la sectoare. Este un măr otravit! Dl Dragnea nu vrea decât să provoace haos în Capitală şi să ne învrăjbească. Atât Primaria Capitalei, cât şi cele de sector, au nevoie de finanţare, pentru că îndeplinesc atribuţii diferite. În mintea Domnului Dragnea, este bine să tai de la transport, să dai bani la salubritate. 

Dar să ne întoarcem la realitate: cetăţenii au nevoie şi de autobuze, şi de curăţenie, şi de reparaţii la străzi, de sănătate, educaţie, parcuri etc. Nu cerşim nimic de la guvern. Sunt banii din impozitul pe venit obţinuţi în Bucureşti. Deci, sunt banii nostri, nu ai Domnului Dragnea.

Aici îşi au sediul ambasadele, vin cei mai mulţi turişti, o Capitală este cartea de vizită a întregii ţări, aşa cum un municipiu este blazonul fiecărui judeţ.

Şi chiar dacă vrea sau nu dl Dragnea, Bucureştiul găzduieşte jumătate de an reuniunile Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Mai ales în acest moment, cu bugetul nu se joacă alba-neagra, cum s-au jucat cu apa unii oficiali ministeriali, care spuneau ba că e bună, ba că nu-i bună, ba ca iar e bună apa din Bucureşti...

Atrag atenţia că cetăţenii vor fi direct prejudiciaţi, pentru că sectoarele nu au competenţe prin lege să achite facturile pentru: transport public în comun, termoficare, 20 de spitale la care vin bolnavi din toată ţara,  iluminat public, mari lucrări de infrastructură: poduri, pasaje, supra-lărgiri, cămine de bătrâni, centre pentru persoane fără adăpost, grădiniţe sociale, 15 teatre etc. Cine se va ocupa, în aceste condiţii, de toate acestea?

Dl Dragnea va veni în curând să ceara votul, prin reprezentanţi, la alegerile europarlamentare. La fel va veni şi să ceara votul pentru a ajunge preşedintele ţării. Un om politic care izolează ţara, distruge partidul, îi sacrifică pe oameni, pentru ca să-şi atingă scopurile, îi învrăjbeşte pe colegi unii împotriva celorlalţi, manipulează şi distorsionează realitatea. Sunt convinsă că, din ce in ce mai mulţi români, îl evaluează la adevarata dimensiune distructivă şi ii vor arăta prin vot opinia lor.

Bucureştenii trebuie să ştie că anul acesta vom avea cu aproape 25% mai puţin în toate domeniile, vom resimţi o criză acută, şi toate acestea în timp ce preşedintele PSD se laudă cu creştere economică şi rezultate deosebite în economie. Se mândreşte că a mărit pensii şi salarii, de parcă le plăteşte din contul lui personal. Eram şi eu prezentă, şi alţi mulţi colegi de bună credinţă, când am decis împreună măsurile importante din Programul de guvernare. Nu este meritul lui, este meritul nostru, al tuturor celor care am muncit!

Voi înştiinţa toate grupurile parlamentare în legătura cu pericolul care se abate asupra Bucureştiului! Sper să mi se alăture şi ceilalti primari din ţară, care îi reprezintă cu cinste pe cetăţeni, şi nu acceptă senin ghilotină Dlui Dragnea, care îi pedepşeşte pe români: începând cu bucureştenii, şi continuând cu clujenii, ieşenii, constănţenii, orădenii, ploieştenii, arădenii, buzoienii, sibienii, braşovenii etc.

Le transmit rugămintea atât partenerilor de guvernare, domnului Preşedinte Tăriceanu, cât şi colegilor din Comitetul Executiv al PSD, să nu se lase minţiţi încă o dată de plânsele cu cifre manipulate dar frumos colorate aduse de Dl Dragnea în şedinţă, prin care îi va minţi că bugetul este roz. Vor avea de suferit cetăţenii din întreaga ţară, se vor bloca sau încetini majoritatea proiectelor de investiţii, iar Dl Dragnea va continua să spună, în ciuda evidenţei, că totul este bine şi frumos. 

Nu sacrificaţi acest popor pentru un om răzbunător şi cinic, care nu urmăreşte decât salvarea personală! 

Cu respect,

Gabriela Firea

Primar General al Capitalei“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite