Firea, Catedrala, clanţa

Publicat:
Ultima actualizare:

Doamna Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, fostă jurnalistă la TVR şi la Trustul „Intact“ al famigliei Voiculescu (în vremea din urmă, de când prin TVR taie, spânzură şi vorbeşte ca la mahala o insă pe nume Doina Gradea, cele două instituţii au cam fuzionat, liantul fiind dl. Ionuţ Cristache, zis şi Sărmăluţă), s-a săturat de statul în umbră.

După ce s-a convins că nu poate fi în atenţia publică doar împărtăşindu-ne bolile de care suferă şi mulţumindu-le pe Facebook medicilor care au vindecat-o, după ce directorii de Teatre nu o mai omagiază fiindcă a trebuit să diminueze drastic bugetele instituţiilor de spectacole, unde mai pui că vreo trei luni de zile Primăria Capitalei nu a avut bani pentru plata colaboratorilor, în marea lor majoritate actori tineri, doamna Firea a pus de o schimbare de strategie.

Aflându-ne în Postul Paştelui, primăriţa generală a Capitalei a fost cuprinsă de evlavie, porniri umanitare şi dorinţa de împăcare cu aproapele. Aşadar, doamna Gabriela Firea vrea să se împace cu preşedintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea, poate-poate îl convinge ca anul viitor partidul să o susţină în cursa electorală pentru un nou mandat în cursul căruia, ca şi în primul, să nu facă absolut nimic notabil.

Tot doamna Firea a deschis iar robinetul banilor destinaţi instituţiilor de cult din Capitală. Nu de alta dar cu Biserica şi mai ales cu ierarhii oricând dispuşi să se metamorfozeze în agenţi electorali, trebuie să te pui bine, iar dacă o poţi face din banii bucureştenilor cu atât mai bine.

Şi, în fine, dovedind încă o dată că e total lipsită de simţul ridicolului, primăriţa generală a Capitalei a bătut toba la Moldova ca tot contribuabilul să afle că preţ de trei luni donează zece la sută din salariu în beneficiul Catedralei Notre Dame.

Carevasăzică, doamna Firea-Pandele plănuieşte să tragă foloase de imagine şi electorale de pe urma unei imense catastrofe.Istorice, naţionale, internaţionale, de patrimoniu cultural, de suflet. De conştiinţă şi de simţire nu doar ale Franţei, ci şi ale întregii omeniri.

Numai că nu ştiu cum se face că este foarte posibil ca ideea cu donaţia să o pună iar în contradicţie cu linia partidului din care face parte. Cei zece la sută chiar înmulţiţi cu trei probabil că vor ajunge doar pentru cumpăratul unei clanţe. Or, nu a spus ea, doamna Lia Olguţa Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD, o fiinţă extrem de delicată şi extrem de atentă la eleganţa exprimării, că un adevărat român, iar orice român adevărat este membru cotizant al PSD, nu linge clanţe?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite