Firea în CGMB: „Ca premier, eu...“, în loc de „Ca primar“, în timp ce elogia nominalizarea în funcţia de şef al Guvernului a lui Sevil Shhaideh

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Capitalei, Gabriela Firea. FOTO Andreea Alexandru / Mediafax
Primarul Capitalei, Gabriela Firea. FOTO Andreea Alexandru / Mediafax

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a stârnit ovaţii în deschiderea şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) când, în loc să spună „ca primar“ a spus „ca premier“, în timp ce elogia nominalizarea în fruntea noului Guvern a lui Sevil Shhaideh.

„Vreau să profit de acest moment şi să felicit pentru că avem o propunere de premier care a fost transmisă la Palatul Cotorceni în persoana doamnei Sevil Shhaideh. O cunosc personal de doamna Shhaideh, fost secretar de stat şi ministrul Dezvoltării, om cu care comunităţile vor colabora foarte bine, foarte corect, imparţial. O personalitate a administraţiei publice locale şi centrale care a colaborat bine cu toţi primarii din ţară, indifernt de culoarea lor politică, deci pentru noi, pentru mine, ca primar general, pentru dumneavoastră, ca consilieri generali şi pentru bucureşteni, propunerea de astăzi este una foarte bună, foarte nimerită, care va însemna dezvoltare pentru Capitală, va însemna un partener de dialog eficient , iar proiectele noastre care au legătură cu decizia guvernamentală sunt convinsă că îşi vor găsi un ecou mult aşteptat", a spus Firea în deschiderea şedinţei CGMB.

Primarul Capitalei a stârnit apoi ovaţii în sală, când, din greşeală, a spus "ca premier", în loc de "ca primar".

"Ca femeie primar mă bucur că vom avea o doamnă prim-ministru şi sunt convinsă, aşa cum spuneam mai devreme, că noi vom avea de câştigat, ca premier eu (sala aclamă, n.r), ca primar eu, ca dumeavoastră consilieri generali... Aţi vrea voi să scăpaţi de mine. Nu scăpaţi, muncim aici împreună, avem o responsabilitate faţă de bucureşteni şi trebuie s-o ducem până la capăt, iar capătul mandatului nostru, dacă avem sănătate, este mai departe încă trei ani şi jumătate de muncă", a mai spus Gabriela Firea.

În plus, Firea s-a declarat "mândră şi încântată” de propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier, într-o postare pe Facebook.

"Sunt deopotrivă mândră şi încântată că vom avea un premier cu o educaţie solidă, cu experienţă în relaţia cu societatea civilă, care se pricepe foarte bine la administraţia publică locală, care este din PSD şi, nu în ultimul rând, care este femeie! O propunere pe care preşedintele nu are nici un motiv s-o refuze şi care ne oferă garanţia că programul de guvernare care ne-a asigurat succesul în alegeri va fi aplicat, că vom avea creştere economică sustenabilă, majorări de salarii şi pensii, reduceri de taxe”, a scris primarul Capitalei pe Facebook.

Ea a adăugat că propunerea lui Sevil Shhaideh pentru postul de premier a stârnit entuziasm în rândul primarilor din România, fiindcă a fost un „interlocutor plin de solicitudine şi un excelent profesionist”.

"Dincolo de calităţile care o recomandă pe Sevil Shhaideh pentru înalta demnitate de prim-ministru al Guvernului României merită reţinut faptul că această nominalizare a stârnit un val de entuziasm printre primarii din România, şi nu doar printre cei ai PSD. Motivul este cât se poate de simplu: atât ca secretar de stat, cât şi ca ministru al Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice, a fost un interlocutor plin de solicitudine şi un excelent profesionist, care a contribuit la materializarea multor proiecte propuse de administraţiile locale, indiferent de culoarea lor politică, având ca finalitate o viaţă mai bună pentru oameni. Iar dacă primarii sunt mulţumiţi de relaţia cu guvernul, şi oamenii sunt mulţumiţi! PSD asta îşi propune, să guverneze pentru oameni! Succes, Sevil Shhaideh!”, a mai scris Firea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite