Politică

articolul anterior articolul urmator

Firea anunţă beneficii pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani:  „Egalitatea de şanse este dovada unui stat modern”

2
20 May 2022 10:19:45
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, vrea implicarea mai multor femei în procesul decizional la nivel înalt şi în structuri de conducere. Social-democrata a anunţat că lucrează la minister pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen, precizând că pregăteşte un pachet de beneficii pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani.

„Egalitatea de şanse este dovada unui stat modern! (...) Trebuie să modificăm mentalităţi, să luptăm mai hotărât pentru ca româncele să aibă tot ce merită de la viaţă, conform pregătirii fiecăreia. De asemenea, sănătatea şi calitatea vieţii femeii este încă un subiect asupra căruia trebuie insistat. Rolul femeilor în societate poate fi mai mult decât să îngrijească copiii şi familia, îndeletniciri admirabile, dar pe care cele mai multe dintre femei le fac în paralel cu o carieră pentru care investesc mult efort şi dăruire. Mai multe femei trebuie să fie implicate în decizii la nivel înalt, să fie reprezentate în structuri de conducere, la stat şi la privat. Şi în politică avem nevoie de mai multe femei”, a transmis Firea, vineri, printr-o postare pe Facebook.

Gabriela Firea a anunţat că lucrează la minister pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen, pentru mai multe femei în consiliile de administraţie ale companiilor de stat şi pentru combaterea şi prevenirea hărţuirii sexuale la locul de muncă.

„De asemenea, pregătim un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani”, a completat social-democrata.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

muresan anna
20.05.2022, 12:40:46

Cat ne costa duamna si tot Ministerul creat pentru ea? Cam cat au costat Companiile Minicipale create de doamna, sau mai mult?!

daraban marco
20.05.2022, 16:45:24

e ministerul cel mai fierbinte. condus de talpa iadului....

Modifică Setările