Politică

articolul anterior articolul urmator

Firea: Au închis haotic şcolile şi vor să le redeschidă la fel de haotic. Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate!

8
3 Feb 2021 12:54:42
Autor: News.ro
Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD.  FOTO: Facebook Gabriela Firea
Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD.  FOTO: Facebook Gabriela Firea

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a afirmat că Guvernul Cîţu vrea să redeschidă haotic şcolile şi a precizat că nici măcar 10% dintre cele 300.000 de cadre didactice din România nu au fost vaccinate deşi ar fi trebuit să aibă prioritate, ca personal esenţial. Ea mai consideră că este inadmisibilă fuga de responsabilitate a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

„Au închis haotic şcolile şi vor să le redeschidă la fel de haotic! Nimic nu e pregătit, deşi de luni de zile era evident că urmează, firesc, ca şcoala să reînceapă normal. Nici măcar 10% dintre cele 300.000 de cadre didactice din România nu au fost vaccinate deşi ar fi trebuit să aibă prioritate, ca personal esenţial. Mai mult, ministrul Sănătăţii a anunţat că profesorii nu vor mai fi vaccinaţi în februarie. Nu există nici un plan şi nici resursele necesare pentru testarea masivă a elevilor si profesorilor, aşa cum e în Europa”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unei postări de miercuri pe pagina de Facebook a PSD. 
 
Senatoarea PSD a mai spus că Executivul Cîţu nu e în stare nici să vaccineze şi nici să asigure testarea rapidă a cadrelor didactice şi elevilor.
 
„Aşadar, guvernul Cîţu nu e în stare nici să vaccineze şi nici să asigure testarea rapida a dascălilor şi a copiilor, astfel încât să existe o minimă siguranţă în şcoli, lucru condamnabil şi contrar practicilor europene. Brambureala extrem de mare şi de periculoasă este întreţinută şi de atitudinile contradictorii ale membrilor guvernului: ministrul Sănătăţii refuză să se pronunţe în legătură cu deschiderea şcolilor şi să discute acest aspect cu ministrul Educaţiei, deşi sunt parte a aceluiaşi guvern. Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate!”, a completat Firea. 
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală, dar că vor fi scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de îmbolnăviri de COVID din fiecare localitate. El a precizat că nu am scăpat de pandemie şi că este nevoie să continuăm să fim responsabili, dar putem constata că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic. 
 
Peste 2,4 milioane de elevi se vor întoarce pe băncile şcolilor, iar cei care vor refuza să poarte masca de protecţie, nu vor fi primiţi în colectivitate, a declarat marţi seară ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu. În cazul în care vreun profesor va refuza masca de protecţie, acesta va suporta o sancţiune din partea Inspectoratului Şcolar.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

kalu kalu
3.02.2021, 13:30:58

nu stiam de unde duhneste a mizerie. Cand colo, vad articolul cu jigodia asta !!!

+2 (2 voturi)
Ovidiu Olariu
3.02.2021, 14:21:28

Tzatza asta s-a transformat, dupā patru veri si patru ierni de activitate in functia de inalt functionar al statului român, in competentza absolutā a societatii romanesti ! Ea le stie pe toate si le dā tuturor, in toate domeniile, lectii ! Acum, tovarasa Firea, ne impartaseste "parerilii" ei autorizate despre "redeschiderea haoticā a scolilor". Mai ieri, trompeta ei flatulentā raspandea miazmele pesediste despre "inadmisibilă fuga de responsabilitate a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu". Ca sa nu mai vorbim despre faptul -decreteazā tovarasa ex-primar "general" (!)- cā "guvernul Cîţu nu e în stare nici să vaccineze" ! Reprezentantā tipicā a latratului iresponsabil in spatiul public, Gabriela Firea a demonstrat cu prisosintā, in cei 4 ani de mandat, in calitate de primar general al Capitalei, de ce a fost in stare. In acesti 4 ani, tovarasa primar un singur lucru l-a facut si il face impecabil: a lātrat toata ziua ! Ca si in prezent ! Ca sa vezi cine a ajuns sa vorbeascā in Romania despre "datorie", "competentzā", "fugă de răspundere" si despre "brambureala extrem de mare şi de periculoasă" ? Exact parerea acestei inegalabile tzatze ne intereseazā pe toti ! Exact de competenta acestei latratoare de profesie, care nu a dovedit nimic, are nevoie Romania ! Tovarasa Firea -scuzati, doamna !- uitā, asa cum ii stā bine unui pesedist, ca starea jalnicā a sistemului sanitar din Romania si a invatamantului romanesc nu este de o lunā sau de un an, ci este o consecintā a incompetentei, a iresponsabilitatii si a coruptiei care au guvernat in Romania in ultimii 30 de ani. Iar imaculatul si prea cinstitul PSD a avut partea sa esentialā de contributie in starea actualā deplorabilā a intregii societati romanesti ! Si, dacā totam ajuns sa vorbim si despre sanatate, doamna Firea mai uitā incā. Uitā cā ultimii 3 ministri ai sanatatii, membri de frunte ai PSD, sunt toti trei cercetati pentru coruptie ! Asta, doamnā Firea, o spunem numai asa, ca sa se stie de toatā lumea o treabā ! Ce sa mai comentām ? Nu mai are rost sa se facā nici un comentariu ! Nu este nevoie sa ne mai spunā cum stau treburile astazi doamna Firea ! Un lucru insā il stie clar toatā lumea: stralucita activistā a PSD si-a gasit cel mai prielnic loc in partid, locul in care sa-si desfasoare si sa-si dezvolte in continuare binecunoscutele-i aptitudini: in echipa de latratori a partidului ! Asadar, manifestā-ti, in continuare, multitudinea de competenze, doamnā ! Latrā, dā-i "bataie", in continuare, la lātrat !

+2 (2 voturi)
Mihai Popescu
3.02.2021, 13:59:51

Tanti Firea are dreptate. Cu papagalii si noii mafioti la conducerea tarii ne va fi greu.

-5 (7 voturi)
Popa Pius
3.02.2021, 14:03:16

Ce bine era dacă-și aplicau sfaturile astea și cînd erau ei, ciumații roșii, la butoane... He, he, heeee....

+1 (3 voturi)
Mihai Popescu
3.02.2021, 14:07:45

Nea Pius, eu nu-i idealizez pe niciunii. Toti sunt niste borfasi si mafioti. Dar unii sunt mai putin si altii mai mult. Din pacate am ajuns sa alegem "raul cel mai mic". D'aia am ajuns saracii si rusinea Europei.

-4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările