Firea: „Nu sunt motive să fiu exclusă din PSD“. De ce nu va participa la şedinţa CEX unde se va hotărî soarta puciştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebată dacă îi este teamă de o posibilă excludere din partid, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că îi este teamă doar de Dumnezeu. Firea spune că nu a adus prejudicii partidului, ci a criticat doar o singură persoană: pe Liviu Dragnea.

„Nu ştiu când va fi CEx, pentru că deocamdată doar pe surse am aflat că se va organiza Comitetul Executiv. Nu am primit până acum o invitaţie. Dacă va avea loc, aşa cum se zvoneşte, luni sau miercuri, nu voi participa pentru că am acceptat încă din luna august invitaţia de a merge într-o delegaţie oficială la Madrid, la mai multe evenimente”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea vineri, într-o conferinţă de presă.

Ea adus şi un document care arată că a acceptat invitaţia de a merge în Spania, încă din luna august, pentru a combate speculaţiile. Firea a subliniat că nu „fuge” de partid, însă activitatea de primar este prioritară.

„Semnăm un memorandum de colaborare, particip la mai multe evenimente, deci nu se pune problema că fug de o şedinţă de partid. Activitatea mea de primar trebuie să aibă întâietate. (...) Nu am de ce să fug de CEx. Nu mi-e ruşine cu activitatea mea, cred că măsura fiecărui om politic este dată de calitatea sa umană, de activitatea la locul de muncă. Cred că trebuie să ne facem datoria până la ultima picătură de energie şi cetăţenii sunt cei care ne evaluează. Şi politic, angajamentul nostru este în primul rând faţă de cetăţeni şi nu cred că am greşit cu nimic faţă de cetăţenii pe care îi reprezint. Dimpotrivă. Mă lupt pentru proiectele Capitalei chiar dacă uneori deranjez şi nu mă lupt niciodată pentru proiectele personale”, a explicat Firea.

Întrebată dacă îi este teamă că va fi exclusă din partid, Firea a spus că se teme doar de Dumnezeu, dar oricum nu există motive pentru a fi exclusă, fiindcă declaraţiile sale critice au fost referitoare la o persoană, neaducând prejudicii partidului.

„Eu v-am mai spus că nu mi-e teamă decât de Dumnezeu, pe care îl iubesc, nu mă raportez la el cu frică. În rest, totul este trecător în viaţă. Spun însă că nu sunt motive pentru că nu mi-am încălcat angajamentul faţă de cetăţeni, nu mi-am încălcat statutul, nu am adus prejudicii partidului pe care îl reprezint, am avut declaraţii referitoare la o persoană”, a spus Firea.

PSD ar urma să aibă două şedinţe ale Comitetului Executiv Naţional săptămâna viitoare, una pentru a discuta situaţia puciştilor din partid, în frunte cu Gabriela Firea, iar o alta pentru a stabili remanierea guvernamentală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite