Politică

articolul anterior articolul urmator

Firea: Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a preţurilor la energie şi gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta

5
18 Oct 2021 10:19:03
Autor: Radu Eremia
Gabriela Firea FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Gabriela Firea FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a anunţat că PSD cere plafonarea preţurilor la energie şi gaze, la un nivel de al preţurilor „care să poată fi suportat de români”, astfel încât să fie împiedicată dublarea sau triplarea facturilor.

„Pas important azi la Senat, pentru plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze! Proiectul nostru prevede plafonarea pentru 6 luni a preţurilor la energie şi gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta, atât consumatori casnici, cât şi IMM-uri. Astfel, în cazul electricităţii, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preţ al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condiţiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populaţie, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh”, a scris pe pagina sa de Facebook Gabriela Firea. 
 
„În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, faţă de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh. Soluţiile PSD produc o scădere a preţului final faţă de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei şi 79% în cazul gazelor. De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preţ final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei
Proiectul PSD implică o scădere a preţurilor la o valoare care se menţine pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare. După intrarea în vigoare a legii, toate contractele se restructurează astfel încât să nu fie depăşit preţul maximal, cel plafonat”, completează prim-vicepreşedintele PSD.
 
„​Prin legea propusă de PSD, nivelul de trai al românilor este protejat în următoarele 6 luni de situaţia iminentă a dublării sau triplării facturilor cu utilităţile – electricitate şi gaz. Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an pentru fiecare gospodărie de salariaţi din România. De aceea, cerem parlamentarilor responsabili de la celelalte partide să susţină soluţiile PSD care vor evita producerea unei adevărate explozii sociale în această iarnă, menţinând facturile populaţiei la un nivel suportabil.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Paun Al
18.10.2021, 10:47:18

Ce nu va spun ei , este ca tot romanii , sub forma inflatiei, a platii unor imprumuturi facute in numele lor, a taxelor si impozitelor..vor plati diferenta de pret.. Vor plati si platesc tot.. Nu plateste d-na Firea..

+6 (6 voturi)
muresan anna
18.10.2021, 12:16:29

Duamna Firea este obisnuita sa incaseze nu sa plateasca. Interesant cum in perioade bune sau rele, politrucii si bugetarii se imbogatesc, iat ceilalti.......fiecare cu norocul lui!

+5 (5 voturi)
Laura Cabrera
18.10.2021, 11:24:18

Important de retinut: in ultimele sapte zile au murit de covid mai multi romani decat la cutremurul din '77. Romania va ramane in memoria colectiva a umanitatii ca o tara de prosti conspirationisti, antivaccinisti. Si totusi, iata o selectie (probabil incompleta) a minciunilor si dezinformarii antivacciniste postate pe parcursul a 20 de ore, pe 17 Octombrie pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/Minciuni-antivacciniste-17-Octombrie-2021---forumurile-Adevarul-10-17 Analiza activitatii unui postac antivaccinist platit poate fi gasita la: https://telegra.ph/Postacul-antivaccinist-Camelia-Sorescu-10-09 Citeste si afla ce minciuni te-au determinat sa nu te vaccinezi inca.

+1 (1 vot)
Un cititor
18.10.2021, 12:03:15

Voi ati adus tara in ruina !!! "Ati muncit"pt asta 30 de ani!!! Pomanagiilor !!

-3 (3 voturi)
Laura Cabrera
18.10.2021, 13:09:44

In ultimele sapte zile au murit de covid mai multi romani decat la cutremurul din '77. Romania va ramane in memoria colectiva a umanitatii ca o tara de prosti conspirationisti, antivaccinisti. Ca suprema ofensa a inteligentei, iata o selectie a minciunilor si dezinformarii antivacciniste postate pe parcursul a 20 de ore, pe 17 Octombrie pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/Minciuni-antivacciniste-17-Octombrie-2021---forumurile-Adevarul-10-17 Analiza activitatii unui postac antivaccinist platit poate fi gasita la: https://telegra.ph/Postacul-antivaccinist-Camelia-Sorescu-10-09 Citeste si afla ce minciuni te-au determinat sa nu te vaccinezi inca.

+4 (4 voturi)
Modifică Setările