Firea, săgeţi către Dragnea: Nu-mi doresc să preiau conducerea PSD. Nu-mi doresc să candidez la Preşedinţie. Românii au votat împotriva conducerii PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, pe Facebook, că nu doreşte să candideze nici pentru şefia partidului, nici pentru Cotroceni. „Sunt surprinsă de declaraţia domnului Dragnea privind recomandarea mea ca posibil candidat al PSD la alegerile prezidenţiale“, a spus Firea, după ce liderul PSD a propus-o candidat la prezidenţiale. „La PSD s-a întors piramida partidului cu vârful în jos şi tot partidul a depins de lider“, a mai scris Firea

„Sunt surprinsă de declaraţia Domnului Dragnea privind recomandarea mea ca posibil candidat al PSD la alegerile prezidenţiale. Nu am discutat acest subiect cu Domnia-sa nici acum şi nici când eram în conducerea PSD.

În anul 2016, Domnul Dragnea m-a propus candidat la Primăria Capitalei şi atunci nu numai că i-am mulţumit dar am şi muncit până la epuizare. Am câştigat şi am creat împreună cu echipa noastră un suflu nou, de succes, pentru parlamentare, unde m-am implicat fără rezerve pentru partid şi implicit pentru preşedintele acestuia, la fel ca mulţi colegi primari din ţară.

După câştigarea alegerilor parlamentare din 2016, din păcate, am fost tranformata în sac de box. Unii miniştrii mi-au spus, după ce au fost schimbaţi, că nu au ajutat Primăria Capitalei pentru că nu era dat un ok de “sus”, ca să “nu crească Firea în sondaje”.

Au fost boicotate proiecte ale Bucureştiului de către unii membri ai guvernelor care s-au succedat şi am fost şi sunt blocată de PNL şi USR în Consiliul General. Cum ar fi arătat azi scorul PSD dacă erau îndeplinite promisiunile din campaniile electorale atât în Capitală, cât şi în întreaga ţară?

Sănătatea mea, în ultimele şase luni, a atârnat de un fir de aţă. Am avut mai multe intervenţii şi o operaţie dificilă iar în vara aceasta mai urmează una complexă, sper finală.

Consider că PSD, în forurile statutare, trebuie să-şi decidă candidatul la Prezidenţiale. Nu mi-am dorit şi nu îmi doresc să preiau conducerea PSD. Nu mi-am dorit şi nu îmi doresc să candidez la Preşedinţie. Îmi doresc, însă, să am sănătate şi susţinere, să finalizez cu bine proiectele pentru Bucureşti.

PSD va trebui să depună eforturi, în perioada următoare, să recapete încrederea romanilor. Să se reorganizeze, să se relanseze şi abia apoi să-şi voteze candidatul pentru alegerile Prezidenţiale.

Am văzut şi eu, că toată ţara, procentele de la exit-poll. Nu sunt surprinsă! Este o consecinţă a deciziilor şi comportamentului din ultimii doi ani, cel puţin.

În momentul în care am văzut că semnalul meu de alarmă, şi a altor câţiva colegi, de acum 8-9 luni de zile, nu este luat în seamă de CEX şi de liderul partidului, am renunţat la toate funcţiile politice. La unele de bună voie, la altele silită. Am rămas un simplu membru de partid.

Am fost jigniţi că am fi pucişti, trădători, că am pactizat cu statul paralel. Toate nişte invenţii, pentru a ascunde realitatea : oamenii îşi doreau o altă agenda publică axată pe nevoile cetăţenilor.

Nu interpretaţi că aş încerca să înfig cuţitul în spatele unui om aflat în necaz. Cum spuneam, nu-mi doresc funcţii politice, nu vreau să critic într-un moment greu, dar nu pot ignora faptul că în urmă cu aproape un an de zile am previzionat ruptura conducerii PSD de ceea ce gândesc cei mai mulţi romani.

Au urmat luni grele, în care mi-am suportat pedeapsa pentru că am îndrăznit să vorbesc. Cred cu tărie că ar fi fost cu totul altfel ziua de azi, dacă se luau în seamă aceste semnale de alarmă şi se refăcea legătură cu romanii.

Acum, pericolul este că stânga românească să dispară aşa cum, acum aprope 20 de ani, a dispărut un partid istoric - PNT-CD.

Este o vorbă în popor : a pune batista pe ţambal. Acum aproape un an, Cex-ul şi liderul partidului asta au făcut. La PSD s-a întors piramida partidului cu vârful în jos şi tot partidul a depins de lider.

Romanii nu au fost atât de mult împotriva partidului, cât au fost împotriva conducerii.

Nu doresc să cadă capete : de obicei, cei care pierd pleacă atunci când există onoare faţă de colegii de partid şi faţă de ţară. Măcar atât să dăm României : minimum de onoare cetăţeneasca.

Noi putem dispărea ca partid, putem dispărea ca oameni politici, dar România trebuie să rămână o naţiune demnă şi puternica!“, a scris Gabriela Firea pe Facebook

Deşi rezultatul alegerilor europarlamentare a confirmat faptul că PSD a pierdut jumătate din electorat, Liviu Dragnea a anunţat că nu demisionează şi a somat-o pe Viorica Dăncilă să nu plece din fruntea Guvernului, astfel încât PSD să rămână la Putere. Liviu Dragnea a propus-o pe Gabriela Firea pentru alegerile prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite