Politică

articolul anterior articolul urmator

Firea: Dacă Sorin Grindeanu nu a mai considerat util spatele politic al PSD, înseamnă că are alt spate, poate

7
10 Jun 2017 23:40:35
Autor: News.ro
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, sâmbătă, la România TV, că este posibil ca premierul Sorin Grindeanu să fi preferat un alt „spate politic” decât cel asigurat de către social-democrat.

Gabriela Firea a apreciat că există o modificare de comportament a premierului Sorin Grindeanu faţă de primele luni ale mandatului său, o posbilă explicaţie fiind faptul că acesta ar putea avea o susţinere din exteriorul PSD.

„Este o sumă senzaţii pe care ni le lasă la vedere prestaţia premierului. La început a înţeles rolul său, anume că reprezintă o funcţie numită şi a înţeles că trebuie să există o relaţie puternică cu conducerea partidului şi a alianţei pentru a aplica programul de guvernare ad litteram. Ulterior, cred că a fost un moment în care nu a mai simţit această nevoie. Probabil a umplut golul lăsat de absenţa în consultarea sa cu domnii Dragnea şi Tăriceanu cu altceva. Rămâne să aflăm ce anume este acel altceva. Noi îi asiguram spatele politic. În momentul în care nu a mai considerat util spatele politic, înseamnă că are alt spate, poate”, a declarat Firea.

Ea a afirmat că a pus-o pe gânduri declaraţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, legată de faptul că Grindeanu nu se mai consultă cu el. „M-a îngrijorat faptul că preşedintele Liviu Dragnea a ajuns să spună că nu se mai întâlnise cu premierul, că primul-ministru nu mai simte nevoia să se consulte cu el, că relaţia cu el, fără să spună mot-à-mot, s-a răcit”, a afirmat primarul Bucureştilor.

Firea a adăugat că, în eventualitatea nerealizării programului de guvernare, nu Grindeanu va plăti costurile politice, ci partidul şi liderul său. „Doamne fereşte, dacă programul de guvernare nu va fi realizat, cel care va plăti va fi preşedintele Liviu Dragnea şi nu este corect, pentru că nu este el, din păcate, prim-ministru, iar cel care va plăti va fi partidul, nu domnul Grindeanu pentru că nu el este cel care a candidat direct în alegeri”, a mai spus Firea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, la Antena 3, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat că nu se mai consultă cu premierul Sorin Grindeanu "ca la început", dând exemple de proastă colaborare cu Guvernul la nivelul Primăriei, unde proiectele "se lovesc de un zid", iar relaţia Executivului cu administraţia locală este "mai proastă" decât pe vremea Cabinetului Cioloş.

După declaraţiile Gabrielei Firea, premierul Sorin Grindeanu a scris, luni, pe Facebook, că a fi premier este o „răspundere imensă” şi, pentru a pune în practică programul de guvernare, este nevoie de stabilitate, atrăgând atenţia că adversarii PSD "sunt în afara partidului", respectiv PNL şi USR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Iris IRIS
11.06.2017, 05:24:55

Felicit pe domnule Grindeanu ca s-a intors cu kurul la PSD !

+7 (7 voturi)
Ţepeş
11.06.2017, 05:53:28

Observând că opoziția PNL și USR este sublimă dar lipsește cu desăvârșire, PSD s-a gândit să-și facă singur opoziție. Nu e mișto? Dar și mai mișto ar fi ca Grindeanu să fie sprijinit de PNL și USR. Un cutremur în PSD i-ar putea trimite la pensie pe Dragnea și pe Grindeanu, ceea ce nu ar fi un lucru rău, dar i-ar lăsa drum liber lui Firea spre conducerea partidului, ceea ce nu cred că e de dorit. Dacă pică Grindeanu poziția lui Dragnea va fi foarte șubredă în partid având în vedere că el singur l-a impus și uns prim-ministru pe Grindeanu. Un eșec al lui Grindeanu va fi decontat de Dragnea datorită poziției sale de conducător suprem și unic for de decizie în PSD. Lunile de vară vor fi foarte fierbinți pentru PSD.

+3 (3 voturi)
Tăunu
11.06.2017, 09:23:32

Pentru coana firea programul partidului este subvenţionarea încălzirii în Bucureşti. Bine a făcut Grindeanu că zis pas. Oare până când neruşinarea ăstora, cu cele mai mari venituri, de a fi subvenţionaţi de toată ţara şi numai ei ? Parcă individul ăla de la Look Plus, unu Gherman, cu emisiunea "România de la A la Z", nu-i chiar atât de hăbăuc atunci când îi îndeamnă, făţiş, pe românii ardeleni să se rupă de miticii de pe malu dâmboviţei !

+1 (3 voturi)
ion popescu
11.06.2017, 09:37:51

Ascultati la madam Firea , ca se pricepe ! Mai ales la asta cu spatele, adica la statul pe spate , e meserie ! Doar se vede unde a ajuns din pozitia asta !

+3 (3 voturi)
mitrut
11.06.2017, 10:03:46

S-o fi lamurit ca mafiotii din PSD nu sunt o solutie pe termen lung \!

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările