Firea spune că se mută anul acesta în vechiul sediu al Primăriei, “printre schele” dacă lucrările nu sunt finalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general Gabriela Firea spune că angajaţii municipalităţii se mută anul acesta în vechiul sediu al Primăriei Capitalei, “printre schele” dacă lucrările de consolidare şi reabilitare nu sunt finalizate.

Gabriela Firea a declarat, la postul B1 TV, că lucrările au întârziat pentru că Primăria avea restanţe finanaciare la constructor şi deoarece a intrat apă în subsolul clădirii.

“Lucrările de consolidare trebuiau să fie demult terminate, de aproape doi ani. S-a făcut o recepţie parţială. Suntem în proces de finalizare a clădirii. Am avut o întâlnire cu constructorul. Mai sunt finisaje, vom face o recepţie anul acesta. Cineva mi-a sugerat că ar trebui să ne mutăm prin februarie anul viitor, dar i-am zis că o să mă mut anul acesta, printre schele. Primăria nu a făcut mai multe plăţi restante, vechea conducere nu a mai verificat stadiul lucrărilor, nu şi-a mai asumat această răspundere”, a spus Gabriela Firea.

În luna iunie, Gabriela Firea spunea că, din octombrie, angajaţii municipalităţii ar putea reveni la vechiul sediu, de pe bulevardul Regina Elisabeta, care a început să fie modernizat şi consolidat în urmă cu şase ani.

Firea preciza că Primăria Capitalei nu va prelungi contractul de închiriere a actualului sediu din Splaiul Independenţei, pentru că sunt costuri de 280.000 de euro pe lună, prea mari pentru bucureşteni, şi deja există un debit, deoarece chiria nu a mai fost achitată în ultimele cinci luni.

Primarul Capitalei preciza că lucrările vor fi încheiate, potrivit constructorilor, la 30 august, aşa cum prevede contractual.

Managerul de proiect din partea firmei de consultanţă, Dragoş Mocanu, declara că aproximativ 100 de milioane de lei este costul contractului pentru refuncţionalizarea sediului de lângă Parcul Cişmigiu al Capitalei, în care intră lucrările de consolidare şi de modernizare. Acesta spunea că lucrările vor fi încheiate până în 31 august, când va începe procesul de recepţie, care ar putea dura trei-patru săptămâni, având în vedere că este vorba de o clădire mare, dar că de la 1 septembrie poate începe şi transferarea mobilierului şi a documentelor. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite