Politică

articolul anterior articolul urmator

Florin Cîţu: Autorităţile vor decide după 1 iunie dacă la locul de muncă persoanele vaccinate vor purta sau nu masca de protecţie sanitară

6
15 May 2021 20:42:20
Autor: Radu Eremia
Premierul Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a precizat faptul că autorităţile vor decide după 1 iunie dacă la locul de muncă persoanele vaccinate care lucrează împreună, în spaţii închise, vor purta sau nu masca de protecţie sanitară, declaraţie venită după un ordin al ministrului Sănătăţii care prevede că aspectul legat de purtarea măştii rămâne la latitudinea angajatorului.

Întrebat sâmbătă seară dacă la locul de muncă persoanele vaccinate trebuie să poate masca de protecţie sanitară sau nu, premierul a răspuns: „Încă nu este o decizie clară în acest moment, după 1 iunie vom lua această decizie”. 
 
El a explicat că Ordinul ministrului Sănătăţii care prevede că acest aspect rămâne la latitudinea angajatorului, cel mai probabil va fi modificat.
 
„Deocamdată, cu mască la locul de muncă, la interior, acest ordin va fi modificat, după 1 iunie discutăm de alte modificări”, a precizat Cîţu.
 
Ministrul Sănătăţii a emis vineri un ordin, care modifică un alt ordin din mai 2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.
 
Una dintre prevederile introduse în urma modificării este că, în funcţie de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unităţii, pot exista unele excepţii de la obligativitatea purtării măştii, una dintre acestea fiind situaţia în care ”angajatul este singur în birou/toate persoanele din birou sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”.
 
Sâmbătă a fost publicată în Monitorul Oficial o nouă modificare, prin care este eliminată varianta în care se poate renunţa la masă dacă toate persoanele dintr-un birou sunt vaccinate, rămânând doar ce în care angajatul este singur în birou

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Yehuda Dreyfuss
15.05.2021, 21:10:27

nu poarta nimeni nimic esti un agarici penibil. doar 12% vaccinati. demisia!

-4 (8 voturi)
Ţepeş,
16.05.2021, 09:37:00

Îmi place că guvernul lucrează din greu. Pentru noi, desigur.

Amdo Odma
16.05.2021, 10:38:50

Cu cagula e voie?

-6 (6 voturi)
doar constat
16.05.2021, 19:13:04

angajatoul meu, companie privata_multinationala, nu impune nimic : noi decidem si am decis sa purtam masca ...

-1 (1 vot)
Hastur
16.05.2021, 21:28:31

Nu e asa simplu.Daca se dovedeste ca o companie privata nu a respectat restrictiile impuse atunci amenzile sunt foarte mari.In alta ordine de idei oricum aproape nimeni nu mai poarta masca in birou.

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările