Politică

articolul anterior articolul urmator

Florin Cîţu, discuţie cu premierul olandez. I-a transmis că România este „pe deplin pregătită“ să intre în Schengen

10
26 Jan 2021 19:19:24
Autor: News.ro
Premierul Florin Cîţu.  FOTO: Facebook Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu.  FOTO: Facebook Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu anunţă că a avut convorbire telefonică cu premierul olandez Mark Rutte. Cei doi au abordat teme economice, legate de pandemie şi campania de vaccinare, dar şi aderarea la Spaţiul Schengen.

„În cursul zilei de ieri am avut o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte. Am analizat perspectivele promiţătoare ale cooperării dintre România şi Ţările de Jos, concentrându-ne pe consolidarea relaţiilor economice şi pe dinamizarea dialogului politic. Obiectivul nostru legitim de aderare la spaţiul Schengen a fost unul dintre punctele esenţiale atinse în discuţia cu Prim-ministrul Rutte, căruia i-am transmis că România este, fără îndoială, pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”, a transmis, marţi, premierul Florin Cîţu. 
 
Premierul a precizat că s-a mai discutat despre evoluţia pandemiei şi despre cum se desfăşoară procesul de vaccinare în cele două state.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

defu gabi
26.01.2021, 19:43:20

Hoardele de migranti ilegali din afara UE au intrat in Schengen en fanfare, n-au cerut voie la nimeni...

-9 (11 voturi)
Camelian Propinatiu
26.01.2021, 22:04:42

România a stat cuminte, n-a îndrăznit să aibă cu Turcia, Rusia şi China relaţii comerciale la nivelul pe care şi-l permit Olanda, Ungaria şi Polonia. Discriminarea românilor în chestiunea Schengen le-a redus creşterea economică, a creat disensiuni cu minorităţile şi n-a ajutat la diminuarea corupţiei, ci dimpotrivă. Oricum, istoria şi literatura nu trebuie să uite ostilitatea arătată de guvernul olandez.

0 (2 voturi)
Edmond Wolf
26.01.2021, 20:07:06

România a fost pregătită de Cîțu într-un mod foarte responsabil pentru a intra în Uniunea Europeană. Cîțu s-a îngrijit ca țara să aibă o datorie cât mai mare pentru ca astfel să aibă față de UE. Până ne vine rândul Cîțu va mai împrumuta ceva bani pentru ca datoria să fie uriașă. Europenii ne așteaptă cu brațele deschise.

-9 (15 voturi)
imsi imsi
26.01.2021, 20:44:42

A aflat si olandezul ca i rost de furat in Romania.

-2 (4 voturi)
Omul UnOm
26.01.2021, 21:20:26

Aderarea la Schengen acum este de domeniul fantasticului. Cu criza Covid este restrictionata libertatea de miscare chiar si pentru membrii Schengen.Putin probabil ca aderarea noastra sa poata fi adusa pe masa de discutii multi ani de acum incolo.

-9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările