Politică

articolul anterior articolul urmator

Florin Cîţu, despre înfiinţarea grupului de lucru de la Ministerul Sănătăţii: „Arată ca un fals în acte”

6
19 Apr 2021 22:58:29
Autor: Lucaniuc Florentin
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Documentul care a fost înregistrat la Ministerul Sănătăţii, prin care s-a înfiinţat grupul de lucru pentru raportarea deceselor Covid de la Ministerul Sănătăţii, „arată ca un fals în acte”, a spus prim-ministrul Florin Cîţu. Premierul spune că este în desfăşurare o investigaţie la Ministerul Sănătăţii în acest moment pentru a se ajunge la o concluzie.

„Investigăm, vedem ce se întâmplă. Nu aş fi ştiut de acest document dacă nu ar fi fost aruncat în spaţiul public ca o dovadă a existenţei unui presupus grup de lucru. După aceea am cerut investigaţii în detaliu şi am descoperit că există acest document care arată ca un fals în acte. Un document a fost înregistrat după ce a fost creat.
 
Acolo sunt mai multe lucruri – un secretar de stat care nu ştie legislaţia în vigoare – sunt mai multe lucruri acolo, dar le investigăm pe toate şi, ca de fiecare dată, vom avea o concluzie şi o prezentăm public.
 
Văd că aveţi surse foarte bune şi aţi aflat ceea ce am aflat şi eu astăzi, acea problemă cu înregistrarea cu acelaşi număr pentru două documente. Arată ca un fals în acte, dar nu pot să mă pronunţ. Poate să fie şi o greşeală, eu sunt gata să admit că ar putea fi şi o greşeală, dar fără o analiză să vedem cine a înregistrat, când a înregistrat, cum a înregistrat, nu are sens să discutăm.
 
Dacă ar fi existat acest grup de lucru, l-aş fi pus la lucru. De asta am cerut sâmbătă, dacă există acest grup de lucru să mi se dea un raport a ceea ce a făcut până acum ca să ştim de unde pornim. Dacă nu există, facem unul! Nu am o miză în a crea un grup de lucru.
 
Şi nu înţeleg astfel de acţiuni care aruncă chestii pe surse... Cea mai ciudată a fost acea coală de hârtie care ar fi venit la premierul României, pe care nu scrie de unde e, de la cine ş.a.m.d. Ca şi cum în România aşa s-ar face lucrurile, iar premierul primeşte o coală de hârtie şi semnează apoi pe ea „am primit”, fără să-l intereseze de unde e... Asta este problema. Să crezi, să presupui că premierul României îşi va pune semnătura pe o coală de hârtie care vine din neant.
 
(...) Eu nu primesc documente personal, există filtre până ajung documentele la mine şi există proceduri, ele trebuie să fie prezentate într-o anumită formă, mai ales dacă scrie «Confidenţial» pe ele”, a spus premierul Florin Cîţu, la Digi24.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

m wakki
19.04.2021, 23:10:27

da, așa este arată ca un fals în acte făcut de unii de pe la PNL sau nu numai, cu scopul de a compromite echipa lui Vlad Voiculescu și a manipula lumea să îi creadă pe ei îngerași

+1 (1 vot)
Codruta Presedinte!
19.04.2021, 23:34:41

@m wakki Fumigene menite sa acopere faptul ca iesit la declaratii si a mintit o tara intreaga fara sa clipeasca, prefacandu-se ca nu stie nimic despre initiativa formarii acelui grup.

+1 (1 vot)
Codruta Presedinte!
19.04.2021, 23:33:15

Catzulica e Pinocchio II, in competitie cu VV Ponta. Documentul exista si chiar daca nu ar fi fost inregistrat corect, tovarasul nu ne-a spus asa la inceput ci a iesit in fata unei tari intregi si a mintit cu seninatate(cel putin prin omisiune) afirmand ca nu exista nimic. Chiar din PNL au recunoscut ca a fost cel putin o persoana in MS care le-a spus ca exista o initiativa cu un astfel de grup, deci mincinosul stia!

+3 (3 voturi)
imsi1 imsi1
20.04.2021, 00:05:07

Codruta Presedinte! Pai initiativa ii una si sa faci un grup ii alta codruto. Nu s amicul lui Catzu dar nici nu suport cretini c VV si altii ca el. Pai intr un registru de I/O e interzis sa scrii in afara rubricaturii. Ala care a inregistrat in afara rubricilor ii clar a vrut sa antedateze documentul respectiv. Du te fat o si munceste si altceva decit batut apa n piua aici. USR ul ii o gasca de nesimtiti pusi pe furat.

-3 (3 voturi)
Codruta Presedinte!
20.04.2021, 00:25:35

@imsi1 imsi1 Tu nu esti capabil sa legi doua cuvinte dar ii faci pe altii cretini? Stai linistit, Erste Bank Viena de exemplu nu angajeaza cretini, n-ar fi lucrat VV vreo 5 ani la ei daca ar fi fost cum pretinde propaganda.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările