Politică

articolul anterior articolul urmator

Florin Cîţu vrea ca România să producă vaccinuri anti-Covid: Avem 11 companii pe care le-am pus pe listă pentru Comisia Europeană

14
14 May 2021 16:33:17
Autor: News.ro
Florin Cîţu  FOTO: Florin Cîţu / Facebook
Florin Cîţu  FOTO: Florin Cîţu / Facebook

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat că sectorul privat din România trebuie susţinut pentru a face măcar o parte din producţia de vaccin împotriva COVID-19 şi a precizat că regretă că ţara noastră nu produce acest vaccin, în contextul în care Pfizer, Moderna, AstraZeneca sunt companii din afara UE şi au putut fi observate câteva sincope.

„Nu numai decât un vaccin propriu, ci măcar să putem să îl producem. Nu numai România, ci toată Europa. Era bine să fi avut, pentru că BioNTech e o companie europeană, e adevărat, dar Pfizer, Moderna, AstraZeneca sunt companii din afara Uniunii Europene şi s-au văzut câteva sincope. Cred că cu toţii am învăţat şi cred că prin acest PNRR, care înseamnă şi rezilienţă, ceea ce înseamnă că poţi să te redresezi imediat după un şoc negativ, să ne gândim cum am putea susţine Start-up-urile şi companiile în Uniunea Europeană. 

Eu m-aş uita şi la sectorul privat din România. În ceea ce priveşte producţia de vaccinuri sau posibilitatea de a avea în România - măcar să facem o parte din producţia de vaccin. Avem 11 companii pe care le-am pus pe listă pentru Comisia Europeană, dar eu cred că trebuie să ne uităm cum să susţinem Start-up-urile în România, care să crească şi să se dezvolte”, a explicat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Gura Humorului, judeţul Suceava. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Stefan din Nord
14.05.2021, 16:41:13

Bai esti prost ? Nu fac Germania Franta Italia ,Austria si celelalte mari puteri economice din UE si vrei ca Romania sa produca vaccin ? Trebuie sa ne cunoastem lungul nasului ,piata de desfacere a marfurilor straine din tarile UE si mai ales ,mai ales GROAPA DE GUNOI pentru deseurile nereciclabile .produse in occident

-6 (14 voturi)
Mcm Mcm
14.05.2021, 16:52:21

Pentru informarea generală, Biontech e o firma germana care a dezvoltat vaccinul, Pfizer se ocupa numai de logistica. Curevac este alta firma germana (mRNA) care va începe livrarile de vaccin in luna iunie.

+1 (3 voturi)
adrian hora
14.05.2021, 16:57:14

era bine sa aiba romania o fabrica de medicamente capabila sa produca vaccinuri (dar institutul cantacuzino a fost pus pe butuci) era bine sa avem o fabrica de tractoare (dar pe locul tractorului brasov e un mall), era bine sa avem cateva fabrici de autocamioane, sau o fabrica unde macar sa asamblam avioane ca motoare performante e greu de produs, sau fabrica de televizoare etc. despre ce vorbeste domnul catu??

-2 (14 voturi)
Tomescu Tom
14.05.2021, 16:45:53

Toți vă comportați ..ca și cum institutul Cantacuzino ... nici nu ar fi existat vreodată .. Voi oamenii politici ... Dar nuuuu ... voi pomeniți de start-up-rile oamenilor voștri .. " băieții deștepți " cu susținere politică .. . Cât s-au zbătut cei de la Oncogen ...și nu i-au băgat nici unul dintre guvernanți în seamă ????????????

-4 (10 voturi)
Mcm Mcm
14.05.2021, 16:54:34

Oncogen apare din an in an cu o descoperire epocala. Deocamdată, nimic concret, și sigur nu din lipsa finanțării ….

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările