Florin Cîţu: „Gaura“ lui Vâlcov, de 2 miliarde dolari, va avea soarta „găurii“ lui Dragnea, de 10 miliarde lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PNL Florin Cîţu a scris, duminică, pe Facebook, faptul că Darius Vâlcov a „inventat o gaură“ la buget de două miliarde de dolari care va avea „soarta «găurii lui Dragnea»“, din urmă cu doi ani, după ce consilierul economic al premierului Dăncilă a făcut mai multe declaraţii despre neactualizarea preţului la gaze.

„În decembrie 2016 Liviu Dragnea ne anunţa că există o gaură la buget de 10 miliarde lei. Guvernul Cioloş trebuie să răspundă. Face comisie de anchetă, scandal, dă ordine celor de la Curtea de Conturi să se antepronunţe şi aceştia ascultă (imediat după aceea le-a introdus pensiile speciale, meritau nu?), ameninţă cu plângeri penale etc… Ce să mai, omul voia dreptate. Se «furaseră» 10 miliarde lei. După ce i-am arătat, printr-o analiză depusă la comisia respectivă, că nu era nicio fraudă şi i-am prezentat şi punctul de vedere al guvernului Dragnea 1 care îmi confirmă analiză (de aici i se trage lui Grindeanu), a retrimis raportul la comisie şi a fost îngropat. Acum, «his partner în crime», Darius Vâlcov vine şi el cu gaură lui. Este drept puţin mai mică că a şefului său, 2 miliarde euro. Darius ştie cel mai bine că Liviu e sensibil şi nu vrea să-l supere. Aşa, să revin. Darius Vâlcov, inventează şi el o gaură şi cere şi el comisie de anchetă şi dosare penale. Fac un pariu cu dumneavoastră. Şi această «gaură» va avea soartea «găurii» lui Dragnea", a scris, pe Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu.

Preşedintele Comisiei economice din Senat consideră că atenţia ar trebui să fie mai ales asupra deficitului bugetar. „Avem în faţă noastră o combinaţie de incompetenţa (prostie, cum se spune în popor) şi manipulare ordinară. Nu trebuie să picăm în capcană lor. Trebuie să cerem în continuare informaţii despre gazele folosite în piaţă. Să cerem demisia Minstrului de Interne, a celor responsabili cu măcelul din 10 august, audierea colonelului Paraschiv, să aflăm cât din bugetul de la rectificare pentru MAI, 300 milioane lei în plus, a fost pentru prime “speciale” pentru jandarmii care au participat în piaţă în 10 august. Iar pentru Dragnea şi Vâlcov. Dacă vă tot obsedează găurile, vedeţi ce faceţi cu deficitul bugetar. Acolo este o gaură care merită toată atenţia voastră. Eliminaţi-o!", a mai spus Cîţu.

Darius Vâlcov, consilier economic al premierului Viorica Dăncilă, a declarat, sâmbătă, că banii pierduţi prin neactualizarea preţului gazelor în perioada 2015-2017 reprezintă un fapt penal, iar actualizarea preţurilor trebuia făcută începând cu 4 martie 2015, ca urmare a unei sentinţe definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. „Tot ceea ce am făcut eu este ca în momentul în care am primit o astfel de informaţie din partea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) este să o pun la dispoziţia publicului, pentru că, din punctul meu de vedere este o faptă penală, şi aşa după cum prevede legea, în momentul în care ai luat cunoştinţă de o posibilitate a unei fapte penale trebuie să o anunţi. Eu acest lucru l-am făcut şi cred că trebuie dezbătut dacă această gaură de 2 miliarde de dolari urmează să fie anchetată sau nu sau va fi, sau se va trece, aşa cum ne-am obişnuit trecută în tăcere şi vom uita de aceşti bani pentru totdeauna", a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite