Politică

articolul anterior articolul urmator

Florin Cîţu, întâlnire cu preşedintele Parlamentului Finlandei: „Mai puternici împreună. Aderarea Finlandei la NATO va întări alianţa şi mai mult”

1
24 May 2022 12:27:59
Autor: Andreea Ghiorghe
Florin Cîţu şi Matti Vanhanen Foto: Facebook
Florin Cîţu şi Matti Vanhanen Foto: Facebook

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Parlamentului Finlandei, Matti Vanhanen. Cîţu a transmis susţinerea României pentru aderarea Finlandei la NATO şi a subliniat că acest demers va întări şi mai mult Alianţa.

„Mai puternici împreună. Aderarea Finlandei la NATO va întări alianţa şi mai mult. M-am întâlnit, astăzi, cu preşedintele Parlamentului Republicii Finlanda, Matti Vanhanen. Am transmis susţinerea deplină a României pentru aderarea Finlandei la NATO”, a scris Florin Cîţu, marţi, pe Facebook.
 
Preşedintele Senatului a precizat că decizia Finlandei „demonstrează, încă o dată, importanţa alianţei şi rolului decisiv în asigurarea păcii şi securităţii, mai ales în contextul actual al agresiunii Rusiei în Ucraina”. 

Cîţu efectuează marţi o vizită de lucru la Helsinki, unde, pe lângă întrevederea cu preşedintele Parlamentului finlandez, se va întâlni şi cu reprezentanţii conducerii partidelor parlamentare, cu prim-ministrul Finlandei, precum şi cu reprezentanţi ai executivului.
 
Finlanda a solicitat recent, alături de Suedia, aderarea oficială la Alianţa Nord-Atlantică. Decizia celor două state nordice a fost alimentată de invazia Rusiei în Ucraina. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Camelian Propinatiu
24.05.2022, 15:08:46

Cîțu azi s-ar pune bine și cu Drulă să revină la puterea cea mare, executivă. Nu suntem deloc răzbunători. Disprețuim memoria și istoria. Dacă eram eu Iohannis, Ciucă, Dâncu sau Aurescu, pe Suedia o lăsam în NATO, măcar gândind la Nobelul dlui Cărtărescu, dar pe Finlanda nu, deoarece mai găsim ușor pe net că în martie 2013, cam de Ziua Femeii, se opunea dușmănos primirii României și Bulgariei în Schengen, motivând disprețuitor că au fost primite prea devreme în UE!

Modifică Setările