Florin Cîţu: Nu există nicio coincidenţă că avem o rată a infectărilor în scădere. Continuăm pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Florin Cîţu / Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu FOTO Florin Cîţu / Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu afirmă că nu este o coincidenţă că în România rata infectărilor cu COVID-19 este în scădere, semnificativ, în timp ce se observă şi o creştere a ratei de vaccinare. "Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră", susţine el.

"Venim după un week-end foarte bun privind campania de vaccinare. Maratonul vaccinării de la Bucureşti, cu rezultate fantastice. Avem peste 20.000 de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată dorinţa românilor de a reveni cât mai curând la normalitate", a declarat, luni, Florin Cîţu.

El a menţionat că românii au înţeles că doar prin vaccinare se poate reveni la normalitate.

"Nu există nicio coincidenţă că avem o rată a infecărilor în scădere, semnificativ, în acelaşi timp în care vedem şi o creştere a ratei de vaccinare. Ele merg mână în mână. Este nu doar o corelaţie, este şi o relaţie de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere", a susţinut premierul.

El a reiterat că este posibil ca până la 1 iunie să fie 5 milioane de persoane vaccinate în România.

"Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând", a subliniat Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite