Politică

articolul anterior articolul urmator

Florin Cîţu: „Nu vom creşte taxe/ Soluţia liberală pentru a dezvolta economia este o economie cu taxe mici, puţine, dar pe care să le plătim toţi”

2
28 Oct 2020 22:45:06
Autor: News.ro
Florin Cîţu, FOTO gov.ro
Florin Cîţu, FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, miercuri seară, că nu vor fi crescute taxele, aşa cum insinuează PSD, întrucât creşterea taxelor este „cea mai proastă soluţie” pentru a aduce venituri la buget. Cîţu a precizat că ”soluţia liberală” este „taxe mici, puţine, dar pe care să le plătim toţi”

În ceea ce priveşte prezentarea bugetului pentru 2021, Cîţu afirmă că „PSD minte şi manipulează”, iar Marcel Ciolacu a votat cu mâna lui modificarea la Legea finanţelor care prevede că, în an electoral, bugetul este prezetat de către noul Guvern, la 15 zile de la învestire.

„Nu, nu vom creşte taxe, am spus acest lucru din primul moment în care am preluat acest mandat. Soluţia liberală pentru a dezvolta economia este o ecnomie cu taxe mici, puţine, dar pe care să le plătim toţi”, a afirmat, miercuri seară, la Realitatea Plus, Florin Cîţu.

Acesta a explicat că PNL nu va folosi acest instrument pentru a obţine venituri la buget.

„În România nu vom creşte taxele. Nu vom folosi ca instrument de creştere a veniturilor la buget creşterile de taxe. Digitalizarea, informatizarea, implemnetarea e-facturare estimările arată că vor aduce la buget 20 de miliarde în plus, deci 2 puncte procentuale. Este soluţia cu care mergem noi şi până acum a funcţionat. Excludem creşterile de taxe pentru a a avea o creştere a veniturilor la buget. Soluţia cu creşterea taxelor este cea mai proastă soluţie, România a luat în trecut această decizie, iar economia a intrat în criză şi şi-a revenit mai greu”, a mai declarat Cîţu.

Întrebat despre bugetul pentru 2021, ministrul finanţelor a precizat: ”PSD minte şi manipulează. Este şi o doză de prostie acolo. PSD ştie foarte bine că Legea finanţelor publice a fost modificată, chiar de PSD, în 2012, şi spune foarte clar că bugetul este prezentat, în an electoral, la 15 zile după învestirea noului Guvern”.

Cîţu a precizat că liderul PSD Marcel Ciolacu ştie foarte bine acest lucru, întrucât a votat cu mâna lui modificările legislative. 

Social-democraţii au transmis că ministrul de Finanţe ”vrea să mărească TVA şi nu ştie ce să mai inventeze ca să nu prezinte românilor bugetul pe 2021 pentru că atunci secretul lui ar sări în aer”.

De asemenea, mai mulţi lideri PSD au afirmat că PNL nu prezintă bugetul pentru anul 2021 întrucât acesta ascunde majorări de taxe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Un cititor
28.10.2020, 22:59:14

L-am ascultat pe ministru' Citu. Mi-a placut ce a spus. Nu acelasi lucru pot spune si de Stamule....a vorbit ca ultimul ticalos !!! I s-a spus ce dezmat face statul cu angajatii din bani public ....l-a durut in spate !!! Fix in spate. A spus ca se va reduce numarul angajatilor la stat in mod natural. Deci,....prostime,....suportati-i pana crapa cu 11000 euro/luna, cu speciale etc... Probabil si ticalosul Stamule are la fel. Lamai !!! Daca asa crede PNL ca va creste in sondaje....se inseala. Pt. cei care nu lucreaza la stat e o greata, cei care lucreaza......nu vopteaza altceva decat PSD !!!

dumitru bogdan
29.10.2020, 09:23:38

Sistemul de taxare în România este favorabil, exclusiv, celor bogați. Trebuie reformat sistemul de impozite pe proprietate, cei cu proprietăți de valori foarte mari sa plateasca pe măsură. Impozitul pe venit: nu este normal ca un strungar sa plătească același impozit pe venit ca un președinte de banca, 10%. Trebuie redusa impozitarea muncii, închise portitele pentru evaziune. Avem cea mai mica rata de colectare a TVA din Europa, nu am finalizat programul de informatizare a ANAF în parteneriat cu Banca Mondiala, Bulgaria da. De aceste scăpări profita cineva și Catu știe. Dar lui ii stau în gat funcționarii. Și aici este o problema evidenta, Dar nu unica. Va da afara din personalul sanitar? Nu mai suntem în anii 90, s-au acumulat averi, ele trebuie impozitate. În 2010 au dat afara medici, polițiști, au închis spitale și furau cu miliardele prin ANRP.

Modifică Setările