Politică

articolul anterior articolul urmator

Florin Cîţu: De la 1 iunie nu revenim la normalitate 100%, dar este primul pas

6
22 Apr 2021 17:15:58
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, după prima şedinţă a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate în contextul pandemiei, că de la 1 iunie nu vom reveni total la normalitate şi că aşteaptă propuneri de relaxare a măsurilor de la miniştri.

„Astăzi am avut o şedinţă şi astăzi putem să vedem cum vom reveni la normalitate, de aceea avem acest Comitet interministerial care să pregătească prima bornă. Am spus că de la 1 iunie putem să facem acest lucru dacă avem 31% din populaţie vaccinată. A fost o şedinţă în care s-a aprobat regulamentul, în care le-am spus colegilor mei cum trebuie să lucreze, fiecare minsiter va veni cu o propunere după o consultare cu alte instituţii din subordine. MS şi MAI sunt acolo pentru că toate aceste măsuri trebuie discutate şi filtrate. A fost o întâlnire pe care o aştept de un an de zile, care ne dă speranţă, astăzi începem să ne gândim la revenirea la normalitate. Le-am spus colegilor mei că săptămânal trebuie să se întâlnească, dar pot avea şedinţe extraordinare oricând”, a declarat premierul.

Întrebat în legătură cu afirmaţia preşedintelui potrivit căreia la 1 iunie vor fi prezentate evaluările pentru posibila relaxare, Cîţu a răspuns: „Are dreptate preşedintele, am dreptate şi eu. Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu vom reveni 100%, dar vom arăta un prim pas, când vom avea rată de vaccinare de 30% şi apoi paşii următori. Soluţia este să ne vaccinăm”.

Când vom renunţa la masca de protecţie. Anunţul premierului Florin Cîţu

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19, s-a reunit joi, de la ora 16:00.

VIDEO Conferinţa de presă a premierului Cîţu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Tomescu Tom
22.04.2021, 17:49:59

Mai știe cineva care este normalitatea în zilele astea ????

Dobos Vasilescu
22.04.2021, 17:59:51

Cine sunt membri in acea Comisie?

= aceeaşi mizerie
22.04.2021, 18:51:50

T T... Normalitatea ar fi revenirea la o viaţă fără nici un fel de restricţii. Normaliatetea ar fi o economie funcţională, nu influenţată de incompetenţa şi iresponsabilitatea guvernului. Normalitatea ar fi alegeri anticipate, din care să rezulte un Parlament fără cele două mare plăgi ale României : febra galbenă şi ciuma roşie, care se întrec în distrugerea economică a ţării. Că cîţu e un mincinos şi un ipocrit fără seamă, care îşi ascunde incompetenţa în spatele unui virus cvasiinofensiv, fiindcă mai mult nu poate, iar situaţia i-a venit "mănuşă", lui, dar şi găştii gălbenoase...

+1 (1 vot)
A.S.
22.04.2021, 18:02:30

Vise, taica, vise... vindem pielea ursului din padure, atata timp cat pana acum s-au vaccinat doar 2.806.598 persoane.

+1 (1 vot)
laur laur
22.04.2021, 18:31:59

De ce nu s-o ocupa Câțu de lucruri la care cica s-ar pricepe, renuntand la rolul ridicol de primul epidemiolog al tarii.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările