Florin Cîţu tulbură apele în coaliţie şi în PNL

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut deja 25 de zile de la declanşarea de către Vladimir Putin a invaziei militare în Ucraina, un atac sângeros care a resetat nu doar agenda publică, ci şi relaţiile diplomatice.

Iar întreaga lume poartă pe buze un singur nume: Volodimir Zelenski. Fostul comediant, scenarist şi producător de filme, devenit în urmă cu trei ani preşedintele Ucrainei, este acum fie eroul care inspiră un curaj nebunesc soldaţilor ucraineni, fie un nou model de conducător, acesta fiind copiat chiar de către cei mai mari lideri ai lumii.

Flancat din spate de scenaristul său de încredere, utilizând cu mare măiestrie puterea reţelelor de socialize, dintr-un simplu preşedinte al unui stat cu aspiraţii la comunitatea europeană şi euro-atlantică, Zelenski s-a transformat peste noapte într-un adevărat GARDIAN al întregii planete. Ţine discursuri motivaţionale în Parlamentul European, ceartă NATO pentru neimplicare şi avertizează cu al treilea război mondial sau smulge ropote de aplauze în Congresul SUA. Chiar şi pe plaiurile noastre mioritice, eroul Zelenski a reuşit să producă ceva zarvă mediatică, acesta stârnind chiar zilele acestea un adevărat război între epoleţii şi căprăriile de prin servicii. Să fie cu artificii!

Dacă hanoracul lui Zelenski, noul „GARDIAN” al Universului, face ravagii în rândul internauţilor şi setează un nou dress code în fistichiul Palat Elysee, hanoracul lui Superman de Dâmboviţa, „eroul” proptit de preşedintele Klaus Iohannis, în urma unor lupte foarte grele date pe frontul de la Romexpo, direct în fruntea Partidului Naţional Liberal, a cam intrat la apă. Şi îl strânge foarte tare la procentele din sondaje. Geaca de rocker, la fel, s-a cam tocit şi ea pe la coate, iar superputerile, care l-au trasformat pe premierul Cîţu într-un preşedinte „wow” şi „big time”, l-au părăsit. Surse bine informate spun  că Ciucă „al  nostru”  atacă la baionetă cu kriptonită. Şi îi vrea scaunul din Modrogan.

Speriat de sondajele de opinie care indică o revenire a PNL în preferinţele electorale, în contextul afirmării tot mai pregnante a premierului Ciucă pe scena politică, dar şi de zvonurile privind organizarea iminentă a unui congres extraordinar care să-l debrace din funcţia de preşedinte, Florin Cîţu a lansat nucleara remanierii. Care a explodat atât în coaliţie, cât şi în partid mai ceva ca la Hiroshima şi Nagasaki. Şi a tulburat grav apele chiar în momentul în care Ciucă, Ciolacu şi toată gaşca de „profesionişti”, adunată la Palatul Victoria, se speteau de zor să găsească soluţii pentru facturile uriaşe ale românilor la energie şi gaze, se luptau din greu cu inflaţia şi pregăteau măsuri economice care să aducă bunăstarea în toate casele românilor.

România este ţara listelor negre. La începutul anului a circulat lista neagră a „organelor de presă toxice”. De curând, a început să circule o listă neagră cu putiniştii din mass-media. Evident, că şi Superman al nostru are şi el o listă neagră. A miniştrilor care trebuie să fie remaniaţi urgent din guvern. Iar cap de listă este nimeni altul decât rebelul ministru al Energiei, Virgil Popescu, cel care îi instiga pe români să nu îşi plătească facturile. Următorul este norocosul Lucian Bode, ministrul căruia Parchetul General i-a clasat cu lejeritate dosarul accidentului auto în care a fost implicat în vara anului 2020. Vasile Dâncu, ministrul Apărării, cel căruia i-a lipsit onoarea să demisioneze în urma dublului accident aviatic de la Constanţa, s-ar putea ocupa din nou de sondaje politice, iar Marius Budăi, această zână bună a pensiilor (chiar, adepţii corectitudinii politice ar trebui să se preocupe şi de genul zânelor) ar putea elibera scaunul de la ministerul Muncii.

„Fac o evaluare a miniştrilor pentru a vedea performanţa Guvernului. Mă interesează, în primul rând, este adevărat, PNL, dar mă interesează şi performanţa Guvernului. Nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina că nu putem să facem o reformă sau alta”.  Florin Cîţu a uitat, probabil, că nu mai este premierul României. Sau, poate, nici nu s-a împăcat vreodată cu ideea că nu mai este la butoanele de la Palatul Victoria. Altfel, şi-ar fi amintit cum anul trecut, când Ludovic Orban şi Dan Barna îi suflau în ciorbă, se bătea cu pumnii în piept că decizia de a remania un ministru este atributul constituţional al premierului. Însă, la ritmul cum această coaliţie încearcă să rescrie regulile Constituţiei, a se vedea ultima ispravă prin care CSAT-ul primea puterea de a institui Starea de Criză, orice surpriză este posibilă.

Dresat foarte bine în mediul dur al sistemului bancar (nu este chiar la îndemâna oricui să dea ţeapă unei bănci), dar şi în arestul din SUA, Florin Cîţu simte pericolul. Ştie că schimbarea sa din funcţia de preşedinte al PNL se apropie cu paşi repezi. Şi a ieşit la atac. Remanierea guvernului este doar o încercare de retragere controlată. Şi o tentativă de genera pagube cât mai mari partidului şi liderilor coaliţiei. Care ţin cu dinţii de nişte incompetenţi. În ochii publicului, Florin Cîţu va fi victima perfectă. Care a fost sacrificată de nişte ticăloşi pe altarul performanţei guvernamentale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite