Florin Iordache, despre legile Justiţiei: Nu se impune solicitarea unui punct de vedere al Comisiei de la Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi autorul OUG 13, a declarat faptul că membrii comisiei speciale consideră că nu e necesară cererea unui punct de vedere al Comisiei de la Veneţia în ceea ce priveşte modificarea procedurii de numire a procurorilor-şefi de la parchete.

„Nu se impune solicitarea unui punct de vedere de la Veneţia pentru că preşedintele nu e exclus nici din procedura de numire, nici din procedura de revocare. Sigur, nu e nevoie (...) Dacă în dezbateri se va cere şi schimbăm structural acest proiect, vom cere. La cum arată acum, nu se impune cererea unui punct de vedere de la Comisia de la Veneţia“, a declarat Florin Iordache, şeful Comisiei speciale din Parlament care trebuie să pună în acord deciziile CCR cu legislaţia penală, într-o intervenţie la Digi24.

Florin Iordache a trimis, luni, o scrisoare BP-urile prin care solicită ca acest for să poată modifica şi completa toate actele din domeniul Justiţiei. Coaliţia PSD-ALDE a adoptat solicitarea lui Iordache prin votul dat luni seară. Cu 198 de voturi „pentru“ şi doar 119 „împotrivă“ Parlamentul a acordat puteri sportite comisiei speciale conduse de autorul OUG 13, Florin Iordache. 

„Cred că cea mai mare greşeală o facem să constituim această comisie care să rezolve toate problemele Justiţiei. O puneţi sub preşedinţia unui coleg care sub aventurile din prima parte a anului a reuşit să devină o emblemă a anti-reformei în Justiţie. Eu zic să renunţpm la comisia specială. Lăsaţi proiectele să meargă prin comisii şi plenuri. Vă spun de aici că modul cum s-a constituit comisia şic el care reprezintă comisia vor fi elemente de dezavantaje serioase“, a declarat senatorul Traian Băsescu, în timpul şedinţei plenului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite