Politică

articolul anterior articolul urmator

Florin Roman: Peste 21.000 de persoane apte de muncă şi care refuză să lucreze, au rămas fără ajutorul social

6
27 Feb 2020 18:18:38
Autor: Iulian Bîrzoi
Florin Roman - FOTO Eduard Enea
Florin Roman - FOTO Eduard Enea

PNL a transmis joi un comunicat din presă prin care anunţă că în urma amendamentului introdus de deputatul Florin Roman, peste 21.000 de persoane apte de muncă şi care refuză să lucreze, au rămas fără ajutorul social.

„În cursul anului trecut, am depus un amendament, cuprins într-o lege adoptată de Parlament, prin care am propus ca cei care sunt apţi de muncă şi refuză un loc de muncă să nu mai primească venitul minim garantat, sub forma unui ajutor social. Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor de ajutor social, din rândul celor care pot munci, a scăzut cu 21.193 persoane”, a anunţat Florin Roman într-un comunicat de presă.

Deputatul a adăugat că cifra a fost confirmată de ministrul Muncii, subliniind că după trei luni de guvernare liberală numărul asistaţilor sociali apţi de muncă a scăzut.

„Este cifra confirmată oficial de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la o interpelare pe care am făcut-o in calitate de deputat PNL. In timpul celor trei luni de la preluarea guvernării, PNL a redus in urma controalelor de fond, numărul asistaţilor sociali apţi de munca, de la o medie de 235.000 persoane la 166.059. Cei care au refuzat sa opteze pentru un loc de munca, in conformitate cu pregătirea lor, au pierdut ajutorul social şi nu vor mai putea reveni cu o cerere decât peste 12 luni”, a adăugat liberalul.

Acesta mai precizează că s-a modificat metoda de verificare a celor care primeau ajutor social şi că PNL este hotărât să „reducă la minim” numărul ajutoarelor sociale astfel încât să „beneficieze doar cei care au cu adevărat nevoie”.

„Tot fără ajutor social au rămas şi cei care pot lucra dar nu s-au prezentat la doua sesiuni de angajare in baza ofertelor de munca ale ministerului muncii. In practica de control, au fost introduse şi primăriile, care tine evidentă slujbelor sezoniere pentru cei apţi de munca. Din discuţiile purtate cu ministerul muncii, am reţinut ca sunt comparate bazele de date, se fac verificări complexe, astfel încât sa nu mai existe cazuri, când beneficiari ai ajutorului social, oameni apti de munca, veneau la primărie sa-şi ridice ajutorul social din bolizi de lux, sau locuiau in adevărate vile. PNL este hotărât sa reducă la minim numărul ajutoarelor sociale, iar de aceştia trebuie sa beneficieze doar cei care au cu adevărat nevoie. Guvernarea PNL încurajează munca, nu nemunca”, a conchis Florin Roman.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Mihai Popescu
27.02.2020, 18:37:42

Ce porc ! In loc sa taie din pensiile speciale nemuncite de peste 2 MILIARDE de EURO, adica peste 10 MILIARDE de LEI, care se cheltuie de la buget, el taie de la amaritii aia care consuma de la buget citeva milioane de lei. Romanica = stat mafiot 101%.

-4 (6 voturi)
Un cititor
27.02.2020, 18:49:12

Mihai Popescu trebuie taiate amandoua. Nu incurajata lenea PSD-ista. Uite:"În comuna Lungani sunt înregistraţi 386 de asistaţi social. Iar cei mai mulţi, peste 200 de oameni ajutaţi integral de statul român, trăiesc în satul Crucea".https://evz.ro/

+2 (2 voturi)
Gabriel Gabriel
27.02.2020, 20:56:08

Popescule, amaratii aia stau la bere pe banii statului.

+1 (1 vot)
Tomescu Tom
27.02.2020, 18:38:52

Când avem de a face cu un bugetar ce nu face nimic .... salariul lui poate fi considerat " ajutor social " ???? Nu de alta ...dar este plin sistemul bugetar de asistați din ăștia .... De la liftierele de lux .......până sus prin ministere ...Și sunt unii care încasează câte o mică avere la ziua de salariu ! În fapt ...ăștia sunt adevărații paraziți sociali ....

+1 (1 vot)
Un cititor
27.02.2020, 18:45:43

"Florin Roman: Peste 21.000 de persoane apte de muncă şi care refuză să lucreze, au rămas fără ajutorul social." Excelent ! Mai scuturati tolba mosului, ......o sa mai gasiti. Ex: pe aici ati fost ?! "În comuna Lungani sunt înregistraţi 386 de asistaţi social. Iar cei mai mulţi, peste 200 de oameni ajutaţi integral de statul român, trăiesc în satul Crucea."https://evz.ro/ Absolut laudabil !! Sunt pt un ajutor substantial din partea statului, pt unul care, cu adevarat are nevoie !!! Mai mult la copiii institutionalizati, celor cu dizabilitati !!! NU SI PT LENESI !! Sunt enorm de multi !!! Mai verificati si cum s-au intocmit dosarele, afectiunile de care sufera ! Sunt reale ?! Creati-le locuri de munca !! Puneti-i sa-si curete canalele din jurul curtii -vine vara, o sa se planga ca-i inunda. Sa-si adune gunoiul de la marginea satului, aruncat tot de ei etc...

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)