Politică

articolul anterior articolul urmator

Florin Roman: Axa răului PSD-CCR-Avocatul Poporului este principalul adversar al românilor de bun simţ care luptă împotriva COVID

38
4 Jul 2020 20:38:41
Autor: News.ro
Florin Roman consideră că CCR este o anexă a PSD                                            FOTO: Eduard Enea
Florin Roman consideră că CCR este o anexă a PSD                                            FOTO: Eduard Enea

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman afirmă că judecătorii CCR, care au declarat ca izolarea şi carantinarea sunt neconstituţionale, au tăcut mâlc, când românii erau bătuţi şi gazaţi în Piaţa Victoriei, Curtea considerând că atunci n-au fost restrânse drepturi şi libertăţi cetăţeneşti. În opinia sa, „axa răului PSD-CCR-Avocatul Poporului este principalul adversar al românilor de bun simţ care luptă împotriva COVID”.

Judecătorii CCR, care au declarat ca izolarea şi carantinarea sunt neconstituţionale, au tăcut mâlc, când romanii erau bătuţi şi gazaţi in Piaţa Victoriei! Atunci nu au fost restrânse drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, in opinia CCR, care nu mai este Curtea Constituţională a României, ci o anexa a PSD! La fel in cazul aşa zisului Avocat al poporului care s-a transformat in avocatul celor ce ţin cu dinţii de pensiile speciale! A tăcut la marea gazare a romanilor, nu a scos o vorba despre încălcarea drepturilor cetăţeneşti”, scrie Roman pe Facebook.

El considerră că „axa răului PSD-CCR-Avocatul Poporului este principalul adversar al romanilor de bun simt care lupta împotriva COVID”.

Roman subliniază că suntem singura ţară din Europa unde CCR intervine peste epidemiologi şi guvern, blocând orice efort medical!

Premierul Ludovic Orban, a îndemnat românii să respecte regulile şi să nu ţină cont de decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) - potrivit căreia izolarea şi carantina încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale - în cazul unui contact cu un pacient infectat cu COVID - 19. Orban a mai declarat că ar propune prelungirea stării de alertă, având în vedere numărul mare de cazuri noi, dar că obiectivul Guvernului este de a nu mai introduce restricţii pe viitor. 

Preşedintele Curţii Constituţionale Valer Dorneanu a subliniat la Digi24 că măsurile pentru protejarea sănătăţii trebuiau luate, dar în cadru legal, conform Constituţiei. El a accentuat că restrângerea unor drepturi se poate face doar prin lege. „Regret foarte mult că multe greşeli care se fac pe plan legislativ ni se pun nouă în cârcă, pentru greşeli evidente", a spus Dorneanu în replică la recomandarea făcută de premierul Ludovic Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

38 Comentarii

imsi imsi
4.07.2020, 21:19:56

Axa raului ii formata de orban joianis si roman. Cind jandarmii i-au fugarit pe golani la 10 august au aparat dreptul meu si al altor 20 milioane la siguranta si la libera circulatie ne au aparat drepturile si libertatile cetatenesti fix ca caazul iinn care imppiedica un idiot sa mi sparga geamurile pe motiv ca el are ceva dempartit cu psd ul. Tripleta mortii joianis orban si roman sa si ia niste consileri juridici calificati (adica sa aiba cel putin nota de trecere la bac la zi nu la ff) sa i invete ca nu ma pot arunca in spital ca asa vrea nu stiu ce ministru. Daca sunt bolnav iar boala asta ii un pericol pt societate atunci chestia asta trebuiie legiferata iar bolile respective si conditiile de spitalizare fortata trebuiesc stabilite clar si fara posibilitatea interpretarii. Era foarte usor pt astia 3 de exemplu sa i testeze pe toti candidatii celorlalti la locale si sa i decare bolnavi de Covid si sa i bage n spital. Cistigau alegerile ca nimica si de fapt asta se si urmarea. Probabil ca si testarea de masa a fost amanata si rasamanata ca sa i bage n spital pe aia nedoriti.

-9 (17 voturi)
m wakki
4.07.2020, 21:56:26

sa il ia pe pinochio ponta consilier santitar, că el e dăștept și se pricepe

+2 (8 voturi)
leuldinpanjshir99
4.07.2020, 21:23:10

Sigur, aia infectati care pleaca din spital pe proprie raspundere si ajung sa-si infecteze tot clanul sa le multumeasca celor enumerati mai sus.

+4 (12 voturi)
Cneazul
4.07.2020, 21:32:15

Tot nu pricep de ce asimptomaticii trebuie musai internati. E de presupus ca existenta virusului la ei nu a fost confirmata imediat dupa ce l-au luat, ca atare o buna perioada de timp au trait normal alturi de tot clanul cum se exprima cineva. Si daca n-a infectat pe nimeni nestiind ca are virusul e putin probabil s-o faca in cunostinta de cauza.

-3 (11 voturi)
m wakki
4.07.2020, 21:57:00

de unde știi că nu a infectat pe nimeni ? poate chiar acum infectează în dreapta și în stânga, pe unde trece, chiar dacă el nu are simptome

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (38)