Florin Roman: Depunerea unei moţiuni de cenzură în sesiunea extraordinară încalcă Constituţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roman FOTO Eduard Enea
Florin Roman FOTO Eduard Enea

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat marţi că depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD în sesiune extraordinară încalcă Constituţia. Acesta l-a criticat apoi pe Marcel Ciolacu, acuzându-l că formaţiunea acestuia dă „semnale iresponsabile” românilor privind măsurile de prevenţie a răspândirii COVID-19

„În ce priveşte depunerea unei eventuale moţiuni de cenzură anunţată de PSD, poziţia PNL este conformă cu prevederile constituţionale, mai exact cu prevederile articolului 113, care spune că moţiunea de cenzură ca instrument parlamentar de control politic asupra Guvernului poate fi depusă, pentru retragerea încrederii acordate la învestitură, numai o dată pe sesiune parlamentară. Constituţia a avut în vedere faptul că există posibilitatea depunerii moţiunii de cenzură în sesiune ordinară, întrucât, dacă s-ar fi dorit 2, 3, 10 sesiuni extraordinare, atunci ar fi existat posibilitatea de 2, 3, 10 moţiuni de cenzură. Din punctul de vedere al PNL şi al Constituţiei, problema este extrem de clar precizată în Constituţie, iar un eventual demers de depunere a unei moţiuni în sesiunea extraordinară, din punctul nostru de vedere, încalcă atât Constituţia, cât şi tot ceea ce înseamnă reguli ale unei democraţii moderne”, a declarat Florin Roman marţi la Parlament.

Acesta a făcut apoi apel către PSD să „lase politica pentru mai târziu”, motivând că România se află în continuare în război cu pandemia.

„Este evident pentru noi că PSD îşi doreşte în continuare creşterea numărului de îmbolnăviri, menţinem acest punct de vedere potrivit căruia numărul de îmbolnăviri, de decese, de cazuri de ATI şi, practic, această transmitere comunitară se datorează în primul rând semnalelor iresponsabile pe care PSD, de la cel mai înalt nivel, le transmite, inclusiv de la tribuna Parlamentului, populaţiei. Facem apel către liderii PSD să lase politica pentru mai târziu. România se află într-un război cu pandemia, virusul nu pleacă când vrea domnul Ciolacu sau colegii domniei sale, avem o situaţie îngrijorătoare care ne obligă la responsabilitate şi la prudenţă în continuare”, a adăugat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite