Politică

articolul anterior articolul urmator

Florin Roman: „Proiectul de lege prin care cerem interzicerea societăţilor cu acţiuni la purtător este similar celui german“. Răspunsul unui lider PSD

4
24 Jul 2017 16:09:38
Autor: Radu Eremia
Deputatul PNL, Florin Roman. FOTO Eduard Enea
Deputatul PNL, Florin Roman. FOTO Eduard Enea

Deputatul PNL Florin Roman a declarat luni că proiectul de lege pe care l-a elaborat privind interzicerea funcţionării pe teritoriul României a societăţilor comerciale cu acţiuni la purtător urmează modelul german şi a precizat că, atâta vreme cât în ţara noastră funcţionează asemenea societăţi, orice declaraţie de avere, cum ar fi cea a lui Liviu Dragnea, e „o glumă proastă“. Pe de altă parte, liderii PSD vor menţinerea acţiunilor la purtător.

„Am prezentat colegilor proiectul de lege prin care interzicem funcţionarea societăţilor comerciale cu acţiuni la purtător pe teritoriul României. Am solicitat procedură de urgenţă şi am justificat cu economiile care pot fi aduse la bugetul de stat. Practic, acest proiect este similar celui german şi, aşa cum ştiţi, legislaţia germană interzice încă de anul trecut existenţa societăţilor comerciale cu acţiuni la purtător plecând de la lipsa de transparenţă, plecând de la indicii privind susţinerea finanţării terorismului şi de la ideea de a reduce efectele spălării banilor“, a declarat Florin Roman.

Deputatul a spus că salută declaraţia făcută de Liviu Dragnea, care a spus că proiectul este unul bun, dar a precizat că nu are încredere în liderul PSD. „Atâta timp cât în România funcţionează societăţi comerciale cu acţiuni la purtător orice declaraţie de avere sau de interese, cum e a domnului Liviu Dragnea, nu rămâne decât o glumă proastă“, a mai precizat deputatul PNL.

Pe de altă parte, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat, luni, referitor la proiectul PNL privind interzicerea acţiunilor la purtător, că este o chestiune discutabilă, dar el „socoteşte” că acestea ar trebui menţinute, deoarece există atât în practica europeană, cât şi mondială.„Acţiunile la purtător, atât cât cunosc eu, sau noţiunea de acţiuni la purtător a fost introdusă prin Legea 31 încă din anul 1990. Şi în practica europeană şi mondială există noţiunea de acţiuni la purtător. Eu, cu titlu personal, socotesc că ele pot fi menţinute, pentru că este datoria reglementatorului de piaţă pe zona valorilor mobiliare să poată să reglementeze în mod corespunzător circuitul unor astfel de acţiuni”, a explicat secretarul general al PSD.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Victoria Ponta
24.07.2017, 16:31:59

Actiuni la purtator exista in toata lumea civilizata a afacerilor, nu trebuie sa inventeze acest ilustru anonim Roman roata. Este doar un reflex de serv pe asa -zisa ancheta RISE publicata de niste jurnalisti platiti prin Soros. Nu o sa iasa nimic de acolo. Dragnea nu poate fi condamnat fiindca a fost in Brazilia, iar prietenii lui nu pot fi acuzati de coruptie fiindca au emis actiuni la purtator in cf cu legile statului. Articolele RISE sunt doar un avertisment Soros catre penalii Dragnea- Tariceanu, de genul "aveti grija ca uite ce va asteapta", Asta cu "independenta de opinie" a se lasa ptr mai tarziu. Iar ceea ce face acest umil Roman se numeste "exces de zel".

+1 (1 vot)
Victoria Ponta
24.07.2017, 16:35:02

De la studioul "Adevarul" don' Roman se va intoarce la bancutza lui si se va pune acolo cu manutzele la spate. Orice independentza azi se masoara in bani, mai ales acolo unde tomnu' Soros vrea influentza. Va fi interesant urmatorul pas al lui Dragnea. Mai ramane in lupta sau deja se preda? Ca fanariotul tariceanu vinde dupa care ofera mai mult...

Iris IRIS
24.07.2017, 16:44:13

Tovarasi ce atatea societati ? toate societatile trebe nationalizate si luate de catre stat sai aiba si Dragne...pardon statul ce sa castige ! Statul este Dragnea ! Dragnea este statul - sa fie clar ! ce mama dr....i ! Nu se discuta - se aplica - vrem nationalizare ca ne-am luptat pentru tovarasul Dragnea!

Ţepeş
24.07.2017, 17:21:51

Păi parcă "statul suntem noi" era cu alțí actori. Nu? Și cu naționalizarea un pic mai încet, vrei să rămână Băsescu fără Nana sau Iohannis fără case? Fii serios.

Modifică Setările