Florin Roman, despre rotaţia premierilor PNL şi PSD în viitorul Excutiv: Va fi o înţelegere, un gentlemen's agreement între cele două părţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roman FOTO Facebook
Florin Roman FOTO Facebook

PNL şi PSD mai au de lucrat la capitolul încredere, a declarat, la RFI, liberalul Florin Roman, propus pentru a prelua portofoliul de la Digitalizare în viitorul Executiv. ”Două partide mari sunt obligate câteodată să facă ceea ce trebuie, nu ceea ce vor”, a explicat liberalul, menţionând că rotaţia premierilor se va produce în baza unui „gentlemen's agreement”.

„Deocamdată, avem un acord politic agreat de către conducerile partidelor care fac parte din această coaliţie, în care există decizia politică ca premierul, secretarul general al Guvernului, ministrul de Finanţe şi ministrul Transporturilor să intre în această rotativă între PNL şi PSD, astfel încât să existe o echilibrare a ceea ce înseamnă algoritm parlamentar în noua coaliţie. Deci practic, cele două mari partide vor avea aceste funcţii la un interval de un an şi jumătate, urmând ca această rotativă să se încheie în anul 2024”, a declarat Florin Roman la RFI. 

Întrebat dacă Nicolae Ciucă va demisiona din funcţia de premier, liberalul a răspuns: „Nu avem această prevedere în acordul politic, practic, va fi o înţelegere, un gentlemen's agreement între cele două părţi”. 

În ceea ce priveşte un posibil refuz al liberalilor de a renunţa la conducerea Executivului după un an şi jumătate, potrivit acordului coaliţiei de guvernare, Florin Roman a negat că PNL ar putea acţiona în acest fel. „Nu, nu există această posibilitate. PNL şi-a respectat întotdeauna înţelegerile politice”, a spus Roman. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite