Florin Roman solicită primii paşi pentru înlocuirea Avocatului Poporului: Renate Weber se pregătește să plece acasă! Nici nu a fost unealta politică a PSD!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a solicitat, miercuri, în plenul Parlamentului, convocarea Comisiilor juridice pentru a lua în dezbatere cererea liberalilor de revocare a Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului. Ulterior, acesta a anunţat pe Facebook că „Renate Weber se pregătește să plece acasă”, adăugând ironic - „o doamnă! un monument de rafinament, pe care noi, muritorii, nu îl mai merităm”.

„Vă solicit ca membrii Comisiei juridice să se întrunească să discute solicitarea de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. (…) Arătaţi că vă pasă şi lăsaţi comisiile să se întrunească, să ia în dezbatere solicitarea PNL de revocare din funcţie a doamnei Renate Weber”, a spus Roman.

El a susţinut că, din cauza acţiunilor Avocatului Poporului, „peste 5.000 de persoane infectate au fost lăsate pe străzi şi Guvernul a fost lăsat fără instrumentele necesare” pentru a lua măsuri împotriva răspândirii epidemiei de COVID-19.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a precizat că, potrivit regulamentului, solicitarea trebuie să intre mai întâi în şedinţa Birourilor permanente.

În 22 iunie, liberalii au depus la Parlament o cerere de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a Renatei Weber.

Ulterior, Florin Roman a ironizat-o pe Renate Weber printr-o postare pe Facebook.

„Cu toată agitaţia din ultima vreme, am omis să fac un anunț cu adevărat important, unul cu greutate: Distinsa doamnă Renate Weber se pregătește să plece acasă! Gata! Ne-a fascinat destul cu prezența diafană, cu vorbele mieroase și cu aşa-zisa iubire față de țară şi compatrioți", a afirmat Florin Roman, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că Renate Weber, Avocatul Poporului, "această neînduplecată “luptătoare” pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor români" trebuie să plece.

„V-am spus…o doamnă! un monument de rafinament, pe care noi, muritorii, nu îl mai merităm și de aceea nu putem să îi mai stăm în cale. Mai ales că nici nu ştim că doamna a măcelărit justiția și nici nu a fost unealta politică a PSD! Eh, vor zice unii...„astea au fost doar vorbe răutăcioase”. V-am dat și cel mai important argument...am înțeles că doamna Weber are treburi mai importante, iar noi chiar o încurcăm. Stimaţi colegi din coaliţie, propunem o nouă numire în funcţia de Avocat al Poporului? Şi convocăm o sesiune extraordinară a Parlamentului?

Eu abia aştept!", şi-a încheiat Roman postarea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite