Florina Presadă acuză PSD că avizul pe legea care dă dreptul Parlamentului să decidă data alegerilor a fost dat într-o şedinţă care nu a avut loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florina Presadă, senatoare USR. FOTO Eduard Enea
Florina Presadă, senatoare USR. FOTO Eduard Enea

Senatoarea Florina Presadă a atras atenţia asupra unei încălcări a Regulamentului de către PSD, după ce şedinţa de la Comisia juridică, controlată de social-democraţi, nu s-a mai desfăşurat, deşi trebuia discutat avizul privind proiectul de lege care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor parlamentare.

„PSD se ţine de pesedisme până în ultimul moment! Şedinţa Comisiei de Administraţie din Senat în care s-a respins cererea de reexaminare a Preşedintelui pe marginea legii Ciolacu/Tăriceanu/Cseke care spune că data alegerilor parlamentare se stabileşte prin lege organică (L464/2020) nu a avut loc!”, a scrie pe pagina sa de Facebook senatoarea Florina Presadă. 

Reprezentanta USR a explicat modul cum au decurs lucrurile în cursul zilei de marţi. „Am primit convocare aseară la şedinţă pentru azi la 14h00 dar nu şi link de conectare la şedinţă. Am aflat, sunând la Comisie, că Dl Cârciumaru (PSD), preşedintele comisiei, a sunat membrii pe rând dimineaţă pentru a-i întreba cum votează, din dorinţa de a da avizul de la Administraţie înainte de raportul Comisiei Juridice, care avea şedinţă la 10h30.

Practic, această şedinţă nu a avut loc. Ei vor merge mai departe la plen cu legea pentru că vor să respingă cererea de reexaminare cât mai repede, noi ne vom opune”, a completat Florina Presadă. 

Pe de altă parte, liderul senatorilor USR, Radu Mihail, a declarat, într-o conferinţă de presă, că plenul Senatului ar trebui să voteze „Fără penali în funcţii publice” în ciuda faptului că nu există raport dat de o comisiei de specialitate, nefiind o problemă nerespectarea unei „cutume”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite