Politică

articolul anterior articolul urmator

Fost judecător, coleg la Facultatea de Drept din Iaşi cu Tudorel Toader: Niciunul dintre cele 20 de puncte nu are susţinere juridică sau raţională

16
22 Feb 2018 22:52:05
Autor: News.ro
Tudorel Toader / FOTO go.ro
Tudorel Toader / FOTO go.ro

Profesorul Valerius Ciucă de la Facultatea de Drept din Iaşi, fost judecător la Tribunalul Uniunii Europene, consideră că acuzaţiile lui Tudorel Toader la adresa şefei DNA nu au susţinere juridică şi raţională.

Valerius Ciucă, coleg la Facultatea de Drept din Iaşi cu Tudorel Toader, a scris, joi seară, pe Facebook că în anii 1950, interpretările juridice se făceau prin intermediul autorităţilor legale şi judiciare sovietice, în timp ce astăzi “aberaţiile juridice sunt acreditate prin interpretări paraconstituţionale pe care nici măcar C.C. (Curtea Constituţională – n.r.) nu poate să şi le asume într-un mod decontextualist“.

„Fără caz, nu există soluţie... Cine promovează soluţia înaintea cazului, se pare, forţează dreptul... Ce-a fost asta? Ce-a fost acest jalnic spectacol? Cum poţi tu, Românie, să suporţi asemenea nenorocire? Totul este deconcertant. În afara oricărei ordini legale sau constituţionale, cineva ne povesteşte despre ce-ar fi trebuit să se întâmple, dar nu s-a întâmplat. (…) România nu este ţara şaradelor; nu ne jucăm cu competenţele ei instituţionale şi nu facem din acestea platforme de părelnice opinii. Dacă, cineva îşi permite să batjocorească această naţie şi să relativizeze acest stat cu instituţiile sale sobre şi constituţionale, înseamnă că peste 20 de milioane de români nu se regăsesc pe teritoriul pe care antecesorii lor serioşi i l-au rezervat“, scrie profesorul de drept din Iaşi, Valerius Ciucă.

El afirmă că niciuna dintre cele 20 de acuzaţii aduse de ministrul Justiţiei Tudorel Toader la adresa şefei DNA nu are susţinere juridică sau raţională.

„Nici cele mai elucubrante gânduri ale noastre nu pot fi «gazde» ale acestor stupefacţii. Niciunul dintre cele 20 de puncte nu are susţinere juridică sau raţională. Oricare dintre pricinile prezumţioase este obiect de judecată. Cum este posibil ca factorul politic să-şi permită a judeca? Unde s-a mai întâmplat asemenea absurditate fără a fi catalogată ca gravă ingerinţă în actul de justiţie? Justiţie înainte de justiţie? Unde s-a mai întâmplat asta? Nici măcar la prezumţioşii stalinişti... Este de-a dreptul siderant să văd la «oameni ai instituţiilor» conduita lipsită de minimă iniţiere instituţională... Să te înflăcărezi în faţa proclamaţiilor media este meritoriu. Înseamnă că sufletul tău este, încă, vibratil. Dar, să rămâi pasiv la iraţionalitatea pură a celor care trebuie să întruchipeze sufletul statalităţii, este ca şi cum ai fi catatonic la scena uciderii familiei tale... Iar asta nu mai este glumă... “, mai scrie Valerius Ciucă, profesor la Facultatea de Drept din Iaşi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Iosif Guias
22.02.2018, 23:25:44

De acord cu profesorul Ciuca. Ministrul Toader membru al Guvernului, se afla intr-o grava confuzie de apartanenta, crezand ca prevederea constituionala care ii confera autoritate asupra procurorilor, il scoate cumva din puterea executiva si il transfera in cea judecatoreasca, calitate inchipuita, in care isi permite sa emita judecati ce constituie, in realitate, o un amestec grosolan in treburile justitiei si implicit o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat.

+8 (12 voturi)
Alfa Omega
22.02.2018, 23:43:39

Ar trebui sa initiem o petitie prin care sa cerem demisia lui tudorel pt abuz de functie si cerere nefondata legal de revocare !

+6 (10 voturi)
Shenghen Alikianos
22.02.2018, 23:31:48

Comportamentul demonstrat de Tudorelu' devine pe zi ce trece mai jalnic. Daca ar avea o farama de demnitate maine dimineata si-ar prezenta demisia din guvern si s-ar intoarce la Iași iar odata ajuns acolo s-ar ascunde sa nu-l mai vada nimeni in urmatoarele 12 luni.

+7 (11 voturi)
Shenghen Alikianos
22.02.2018, 23:37:26

Tudorel de la Ieși, ieși, dispari din politica dâmbovițeană. Ai devenit o rușine a politicii post decembriste, un personaj jalnic de tristă amintire. Dispari, ascunde-te să nu te mai vedem niciodată. Rușineeeeeeeeeeee !

+5 (9 voturi)
Banan Crudu
23.02.2018, 07:47:02

Sincer, chiar v-ați aşteptat la rațiuni juridice din partea acestui "ministru al justiției"? Toader este un lefegiu, un tip lipsit de onoare, lucrul ăsta poate fi lesne remarcat doar privindu-i chipul şi zâmbetul perfid. Slujbaş mărunt pe o simbrie murdară, Toader a reacționat aşa cum i-au cerut penalii psdisiti în frunte cu Oblio Cordin Ştefănescu. "Tudorel fă ceva" iar "tudorel" a auzit chemarea haitei,tocmai din Japonia şi a venit într-un suflet.

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (16)