Fostul lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu: PNL devine din ce în ce mai mult un partid croit după stilul lui Băsescu. S-a desistat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, care a părăsit rândurile PNL neumlţumit de ruperea USL, spune despre fostul său partid că „s-a desistat“, preluând stilul fostului rpeşedinte Traian Bsescu.

"„Sigur că există, după cum aţi constatat cu toţii şi la alegerile prezidenţiale de anul trecut, un electorat liberal numeros, care are nevoie de o reprezentare corectă. Noi suntem decişi ca ALDE să fim singurul reprezentant al valorilor liberale din România după ce PNL s-a desistat, nemaivorbind de faptul că, în momentul de faţă, PNL devine din ce în ce mai mult un partid croit după stilul fostului preşedinte Băsescu în ceea ce priveşte limbajul politic, stilul de manifestare, atitudinea. Cred că experienţele nefaste prin care România a trecut în perioada Băsescu i-a determinat pe foarte mulţi alegători să ia distanţă de acest mod de a face politică — inconsecvenţă, minciună, jigniri. Toate aceste lucruri caracterizează, din păcate, PNL de astăzi care nu mai reprezintă sub nicio formă valorile liberale“, a spus miercuri Tăriceanu, la finalul Biroului Politic al ALDE, potrivit Agerpress.

Tăriceanu a vorbit şi despre organizarea alegerilor de anul viitor. „Vom stabili în organizaţiile mari un sistem de alegeri directe, un fel de alegeri primare, cum se numesc în SUA, unde fiecare membru al nostru va putea să voteze pe cei care vor deveni candidaţi pentru funcţiile eligibile în aşa fel încât ei să aibă reprezentativitate şi în acelaşi timp să dăm responsabilitate colegilor noştri membri de partid. Ambiţia noastră este să reuşim un rezultat care să ne instaleze definitiv ca a treia forţă politică în această ţară", a arătat Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite